Sabancı Holding bünyesinde çocuk gelinlerin kaderini değiştirme amaçlı yürütülen sosyal sorumluluk projesine sanatçılardan büyük bir destek geldi. Yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği, Sezen Aksu ve Sertab Erener'in çocuk gelinlere karşı birlikte yapıp, Sabancı Vakfı'na armağan ettikleri 'Kız Leyla' şarkısının klibi yayına girdi.

Kadınların ve kız çocuklarının toplumsal hayata eşit şartlarda katılmaları için yıllardır çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı, bu kez 'Kız Leyla' ile 'Çocuklar gelin olmasın, bırakın çocuklar çocuk kalsın' diyor. Sezen Aksu ve Sertab Erener’in birlikte yaptıkları ve Sabancı Vakfı’na armağan ettikleri 'Kız Leyla' şarkısının video klibi yayına girdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, klibin ilk gösteriminde konuştu.

Sabancı'yı ağlattı

Sabancı, "Kız Leyla'yı her dinlediğimde duygulanıyorum. Bugün bu şarkının yeni bir aşamaya gelişini hep beraber paylaşıyoruz. Sevgili Çağan Irmak, klibin gönüllü yönetmenliğini üstlendi. Sevgili Sertab’a, sevgili dostum Sezen’e ve Çağan Irmak’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

SUSAN SUÇA ORTAKTIR

Sabancı, "Çocuk evliliklerinin önüne geçmek için küresel ve yerel düzeyde müdahalelerin desteklenmesinin önemine inanıyor, üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kız çocuklarının haklarını korumak için bu konuyu gündemde tutmalıyız" diye devam etti. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise "Gelişmekte olan ülkelerde her 3 kız çocuğundan biri 18 yaşın altında, her 9 kız çocuğundan biri 15 yaşından önce evlendiriliyor. Önlem alınmazsa, dünyada 2050'ye kadar 1.2 milyar kız çocuğu 18 yaşından önce evlenecek. Sessiz kalan bu suça ortak olur" dedi.
Editör: TE Bilişim