(Borsa verileri ve gelişmeler eklendi.)
İSTANBUL, 28 Ekim () - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarında acele etmeyeceğine ilişkin işaretlerin güç kazanmasıyla küresel piyasalarda gerileyen dolar 2.23 liranın altına indi.

Haftanın ilk gününü 2.2313 liradan kapatan dolar, bu sabah ilk işlemlerde 2.2268 lira düzeylerine kadar geriledi. Avrupa para birimi de 2.8323 lira düzeylerine gerileyince, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri 2.53 düzeyine çekildi.

ABD'de faizlerin daha uzun sürede artacağına ilişkin haberlerin etkisiyle Borsa İstanbul Endeksi de, bir seanslık kısa güne yüzde 0.34 artışla 79 bin 502 puandan başladı.

Fed beklentileriyle ABD borsaları da haftanın ilk gününü, geçen haftanın kapanış düzeylerinden geride bıraktı. Asya borsalarında da, Fed toplantısı beklentileriyle hafif yükselirken, dolar yatay işlem gördü. 

Fed'in bugün başlayacak olan aylık toplantısının sonuçları yarın açıklanacak. Toplantıya ilişkin açıklamada, varlık alımlarının tamamen sonlandırıldığının ilan edilmesi, ancak faizler artırılmadan önce beklentilerden de uzun süre bekleneceğine ilişkin mesaj verilmesi bekleniyor.

 

Kaynak: dha