Her yıl otoyol ve köprülerde düzenlenen geçiş fiyatlarındaki artış, bu yıl negatif olarak işlenirken, müjdeli haberide ulaştırmak bize düştü. Karayolları Genel Müdürlüğünden gelen açıklama 2015 yılında Otoyol ve Köprülerde geçerli olacak olan uygulama müjdesi. Otoyol ve Köprülerde geçiş gişelerinde 2015 yılında herhangi bir zam işlenmeyecek.  Karayolları Genel Müdürü Turhan "Bu yıl da fiyatlar aynı kalacak" dedi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, gerçekleştirdiği açıklamada köprü ve otoyolların geçiş ücretleri hakkında "fiyat güncellemesi" denilen bir sistemle belirli kriterleri baz alarak belirlendiğini ifade etti.

3 seneden mütevellit Otoban ve Köprülerde enflasyona bağlı olarak bir güncelleme gerçekleştirlmediği ve en son 2012 yılında bu uygulama ayarlandığı da belirtildi. Karayolları Genel Müdürü Turhan, "Bu yıl da fiyatlar aynı kalacak. Enflasyonun düşük seyretmesi fiyatların aynı kalmasında önemli bir etken ama önümüzdeki yıllarda güncelleme yapılması gerekir. Şu anda böyle bir şey yok" dedi.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, araca göre, 4,25 lira ile 32,25 lira arasında geçiş ücreti tarifesi uygulanıyor. Otoyol gişelerinde ise 1. sınıf araçlar için geçiş ücreti 2,25 lira ile 15 lira arası değişklik bulunmakta.


Editör: TE Bilişim