Uluslararası Para Fonu(IMF) Dünya Ekonomik Görünümü" raporunda Türkiye'de enflasyon ve işsizlik oranlarına yönelik çarpıcı öngörülerde bulundu.

IMF'nin bugün yayımladığı "Dünya Ekonomik Görünümü" raporunda Türkiye'de geçen yıl yüzde 9.9 olan işsizliğin 2015 yılında yüzde 11.4'e ve 2016 yılında da yüzde 11.6'ya çıkacağı öngörüsüne yer verildi.

IMF Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl yüzde 3.1 ve gelecek yıl da yüzde 3.6 olacağını tanmin etti. Fon'un önceki raporunda her iki yıl için de yüzde 3.4 büyüme öngörülmüştü.

IMF raporunda, Türkiye'de enflasyon oranı da bu yıl için yüzde 6.6 ve gelecek yıl için de yüzde 6.5 olarak yer aldı.

Uluslararası Para Fonu, bu yıl için yüzde 3.5 ve gelecek yıl için de yüzde 3.8 düzeyindeki küresel ekonomik büyüme tahminlerini ise değiştirmeden sabit tuttu.

Bu yıl ve önümüzdeki yıl ekonomik büyümenin gelişmiş ülkelerde güç kazanırken, gelişmekte olan ülkelerde zayıflayacağı uyarısında bulunan IMF, küresel düzeyde makro riskler azalırken, finansal ve jeopolitik risklerin artacağına da dikkat çekildi.

IMF Ekonomi Danışmanı ve Küresel Ekonomik Görünüm araştırmasının Direktörü David Barchard, raporun sunumunun yapıldığı basın toplantısında, "Bir grup karmaşık güç, küresel düzeyde gelişmeleri şekillendiriyor" dedi ve ekledi:

"Zayıf bankalar ile kamu ve hanehalkının yüksek borçları nedeniyle, finansal sorunlar ve Euro Bölgesi krizi, bazı ülkelerde hâlâ harcamalar ve ekonomik büyüme üzerinde yük oluyor. Buna bağlı olarak da düşük büyüme süreci yavaşlatıyor"
Editör: TE Bilişim