KAYSERİ () – İpek Bilgisayar, "Euro Cloud-Türkiye Yarışması"nda "İpek Cloud" uygulamasıyla "En İyi SaaS Hizmeti" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Avrupa Bulut Ödülleri'nin (EuroCloudAwards) Türkiye ödül töreni, 22 Eylül'de BTK Başkanı Tayfun Acarer ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aralarında Microsoft, IBM, Oracle, Vodafone, EMC gibi kuruluşların bulunduğu 17 bilişim sektörü temsilcisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ‘En İyi Kamu Sektörü Bulut Hizmeti’, ‘En İyi SaaS Hizmeti’, ‘En İyi IaaS/PaaS Hizmeti’, ‘En İnovatif Bulut Hizmeti’, ‘Gelecek Vaad Eden Bulut Hizmeti’, ‘Yılın Bulut Hizmet Müşterisi’ kategorilerinde ödüller verildi.

İpek Bilgisayar tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk Bulut çözümlerinden biri olan ‘İpek Cloud’ da ’En İyi SaaS Hizmeti’ (Service as a Software) kategorisinde ödül kazandı. İpek Cloud, 10 yıldan daha uzun bir süredir dağınık yapıda olan şehirlerarası otobüs firmalarının tüm bilişim ihtiyaçları için kullanılıyor.

Türkiye’de hızla yükselen ‘Bulut Bilişim’ alanında oluşturulan başarılı örnekler, iş dünyasının önde gelen üyelerinin yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Türkiye Bulut Ödülleri yarışması şu anda Türkiye bilişim sektöründe aktif olarak faaliyet gösteren inovasyoncu bulut çözümleri tedarikçileri ve müşterilerine yönelik olarak Avrupa EuroCloudAward çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

 

(FOTOĞRAFLI)
 

Kaynak: dha