İzmir- İstanbul arasında yapılacak olan otoyol; en fazla emlakçı ve gayrimenkulle uğraşanları sevindirdi. Henüz yapım aşamasına bile girilmemiş olan  İstanbul-İzmir Otoyolu ilk başta bu konu ile ilgili yatırım yapmak isteyenleri sevindirirken, bölge de mülkü bulunan kişileri de zengin edecek. Konut fiyatları kat be kat artarak oluşan fiyat artışı da en çok İzmir ve Bursa da hissedildi. Otoyol bölgesinde bulunan elverişsiz hatta verimsiztarım alanları bile kat be kat arttı. Türklerin yanısıra Otoyol etrafındaki alanlar genellikle de yabancıları yatırım konusunda ülkemize yönlendirdi. 

Projenin önemli ayaklarından İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında da çalışmalar aralıksız sürüyor.İstanbul -Yalova arasını 6 dakikaya indirecek Körfez Geçiş Köprüsü’nün bu yıl hizmete açılması bekleniyor. 

TSKB Gayrimenkul DeğerlemeBursa Şube Sorumlusu Onur Topuz, projenin başlangıç noktası Gebze’de gelişmelerin gözle görülür olduğuna dikkat çekerek, “Bölgenin artık Yalova, Bursa Balıkesir, Manisa, İzmir'e bağlantısı daha kolay hale gelecek. Karamürsel-Yalova-Orhangazi aksında, sanayi ve konut alanlarında önemli büyümeler olacak. Bunun yanı sıra söz konusu projenin tamamlanması öngörülen 7 yıllık sürede ciddi anlamda göç olabilir” dedi.
Söz konusu otoyol projesi, Yalova-İzmit-Orhangazi-Balıkesir-Manisa-Turgutlu güzergahında, daha proje çalışmaları gündemdeyken yarattığı hareketlenmeyle kendini hissettirdi. Bu akış üzerinde de özellikle Yalova öne çıkan yerlerden biri. Söz konusu otoyol projesi, Yalova-İzmit-Orhangazi-Balıkesir-Manisa-Turgutlu güzergahında, daha proje çalışmaları gündemdeyken yarattığı hareketlenmeyle kendini hissettirdi. Bu aks üzerinde de özellikle Yalova öne çıkan yerler arasında.

Fiyatlar ortalamanın üzerine çıktı

Editör: TE Bilişim