Çeşitli temaslarda bulunmak için Kosova’dan Eskişehir’e gelen iş adamları heyeti Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
Ziyadrete,Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Mithat Milli, Kosova Türkiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Esin Muzbeg, Kosova Amerikan Ticaret Odası Başkanı Arian Zeka, Kosova Ekonomi Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Ymeri ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler katıldı. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, iki ülke arasındaki iyi ilişkilere değindi. Birbirine yakın olan ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin önemine vurgu yapan Vali Tuna, heyeti Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında ve dışa açılmasında iş adamlarının büyük payı vardır diyen Vali Tuna, "Ülkelerimiz arasında tarihten gelen güçlü bağlar var. Özellikle son iki senede Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkentliğin’den dolayı Kosova’nın da aralarında bulunduğu Türki Cumhuriyetlerle daha yakın ilişkilerimiz oldu" dedi.
Türk dünyasını teşkil eden ülkeler arasındaki ticari ilişkilere dikkat çeken Vali Tuna, ziyaret esnasında duygularını şu şekilde paylaştı; “Öncelikle ilişkileri her alanda yakın olan ülkelerin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artması herkesin çıkarınadır. Bunun için birbirini daha iyi tanımak, gidip gelmek ve kültürünü de daha iyi tanımak gerekiyor. Biz zaten birbirimizi iyi tanıyoruz. Ortak birçok kültür unsurumuz, değerimiz var. Birlikte iş yapmak, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi arzu ettiğimiz bir şeydi. Temennimiz, inşallah bu görüşmelerden de olumlu kararlar alınır ve her iki ülke de bundan karlı çıkar."
Kosova Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Mithat Milli de, ziyareti kabulden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Ziyaretin sonunda Vali Tuna, günün anısına heyettekilere 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) anı tabağı ve ajansın prestij kitaplarından oluşan bir set hediye etti.
Kaynak: iha