Gelişmiş Batı Devletlerinin yönetiminde olan Libya Tobruk' tan sabah saatlerinde Türk Şirketlerini ilgilendiren bir haber gelmesi, herkesi şok etti. Libya, Türk Şirketleri ile çalışmanın fesini belirtti. Artık Türk Şirketleri Libya dan çekilecek. 

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç; 'iç savaştan itibaren, yeni bir Libya kurulması istenmekte ve bu da devlet kurumlarının gelişmesine sebep olacaktır 'dedi.

Libya' da geçen yıllarda çıkan iç savaş, en çok Türk Şirketlerine yaramış ve onlarca milyon dolarlık ortak iş alanları sağlanmıştı. Libya Tobruk Hükümetinin resmi gazetesinde sabah saatlerinde yayımlanan haber şu şekilde duyuldu. Libya Başkanlarının  toplandığı ve olağanüstü hal alan toplantı sonucunda; Yabancı şirketlerle yapılan tüm sözleşmelerin gözden geçirileceği ve özellikle de Türk Şirketleri ile bir anlaşma yapılmayacağı haberi Libya Beyda kentinden duyuruldu.

Abdullah Esseni' nin başkanlığını yaptığı ve resmi gazetede yer alan bilgiler ise Türk Şirketlerinin iç savaştan yararlanma çabası ve iç işlerine gösterdikleri karışma yeltenmesi gibi sebeplerle artık Libya' da Türk Şirketi işletim sağlayamayacak. Libya' da Tobruk hükümetine ait olan Beyda, Ecdebiye,Zintan ve Zaviye bölgesindeki Türk ortaklar, işlerinin fesi sebebiyle ülkeye gönderildi. 


TOBRUK' UN BU KONUYA KARAR VERMESİNİN SEBEBİ?

Libya daki iç savaş sonucu olarak ikili yönetim herkesi korkutmakta. Tobruk ve Trablus Yönetimi. Türkiye' nin daha çok Trablus' u seçmesine sinirlenen Tobruk yönetiminin bu kararı alması,Türk Şirketlerine verdiği tepki olarak söylenmekte. 
Editör: TE Bilişim