Mardin, ’Yerel aktörlerin katılımıyla yerel yatırım planlaması kapasitesinin güçlendirilmesi’ projesinin desteğini alacak.
İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ’Yerel aktörlerin katılımıyla yerel yatırım planlaması kapasitesinin güçlendirilmesi’ projesi toplantısı Ankara’da yapıldı. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in de katıldığı proje açılış toplantısında proje kapsamında yürütülecek faaliyetlere ilişkin genel bilgilendirme, projenin uygulanmasına ilişkin teknik bilgilendirme ve proje yönlendirme komitesinin ilk toplantısı yapıldı.
Yapılan proje ile valiliklerin ve yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların planlamaya yönelik kurumsal kapasitesinin arttırılması ve yerel aktörler olan valilikler koordinasyonunda planlama ve yatırım süreçlerine aktif katılımlarını amaçlanmaktadır. Uygulama 2 yıl sürecek ve proje kapsamında 1. yıl kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar 2. yıl mikro planlama çalışmaları yapılacak.
Pilot il uygulamaları iki farklı düzeyde yürütülecek ve 1. düzeyde Trabzon, Erzurum ve Mardin eğitimler mevcut durum analizi ve alternatif yatırım programı hazırlanmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
2. düzeyde ise Artvin, Batman, Bayburt, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Siirt ve Şırnak daha sonra belirlenecek tarihlerde tematik eğitim faaliyetleri yürütülecek.
Bu eğitimler kamu kurumlarının yatırım süreçlerinde görevli ve teknik personeli kapsayacak.
Kaynak: iha