Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine maruz kalan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı' nın rahatsızlandığı açıklamaları gelmişti. Hatta Erdem Başçı'nın Merkez Bankası Meclis Toplantısına katılmamasının sebebi de rahatsızlığı olarak algılansa da , bir taraftan istifa duyumları gündemdeydi. Bu sebepten ötürü borsa da yer yerinden oynamış, dolar ise tam gaz ilerlemişti. 

Bilirsiniz ki ; Cumhurbaşkanı 
Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var?" diyerek karşı koyduğu ve "vatana ihanet" ile suçladığı Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa duyumlaruı gelmişti. Ancak Erdem Başçı konu ile alakalı olarak görevinin başında olduğunu söylemesi, piyasayı düzene sokmuştu. Meclis Toplantısına vekilini gödermesinin sebebi de rahatsızlanarak hasta raporunu edinmesi idi. Ancak burada garipliğe giren konu ise; Erdem Başçı'nın raporu yaşadığı Ankara dan değil de Kırıkkale'den edindiği konusuydu. Anakara'da birbirinden kıymetli onlarca hastane varlığı mevcut iken, Kırıkklaye sadece rapor almak için gitmesi de gündemde. 
Erdem  Başçı da dün “Sağlık kontrollerimizi tamamladık. Raporlarımızı aldık. Çok şükür çok ciddi bir problem yok. Hafif bir antibiyotik tedavisi ile tedavi olacak ufak birkaç problem buldular” dedi. Ancak, Ankara dışında yaptırılan ‘checkup’ ve alınan rapor kamu kültürünü iyi bilen Başçı’nın siyasilere ‘üstü kapalı’ bir mesajı olarak da algılanabilir.

Editör: TE Bilişim