Bursa’nın İnegöl ilçesinde 32. MODEF EXPO Fuarı açıldı.
İnegöl Fuar Merkezi’nde 128 portatif çadırda toplam 160 firmanın stant açtığı EXPO Fuarı’nda Bursa’nın yeni logosu da yer aldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl, 2 asırdır mobilya ile uğraşan, mobilya ile yatan, mobilya ile kalkan, mobilya üreten, mobilya satan, mobilya ihraç eden bir şehir. Bu süreci taçlandırmak, dünyaya duyurabilmek için çok önemli çalışmalar yaptık. MODEF Fuarcılık, İnegöl Belediyesi, İTSO, İnegöl Mobilyacılar Odası ortaklığında kurulmuş bir şirkettir. Yine Türkiye’de bir ilki başardık. Mobilya İhtisas OSB’miz hızla devam ediyor. 5 buçuk ayda gördüğünüz bu mekânı 25 bin metrekare olarak İnegöl’ümüze kazandırdık. Mobilya AVM’lerimiz geliyor. Yine TÜV Rheinland İnegöl’de. Türkiye’de İnegöl’de Hindistan’a kadar olan bölgeyi kendine İnegöl’ü merkez olarak konuşlandırıldı ve yine TSE’nin şubesi İnegöl’de konuşlandırıldı. İnegöl Gümrük Müdürlüğümüzü söylemeye gerek yok. İnegöl mobilyacısı acaba bu sektörü nasıl geliştirebilirimin hesabını hep yapıyor. Mobilya tasarım merkezimiz hızla hayat buluyor. Valimizin de destek ve katkılarıyla BEBKA’dan alınan desteklerle yine İnegöl’de kendi tasarımcılarımızı yetiştirmek ve Türkiye ve dünya sathında tasarımlarımızı ön plana çıkarabilmek adına da tasarım merkezimizi hayata geçirdik. MÜSİAD İnegöl Şubesi’nin ‘Benim Geleceğim Mobilya’ projesi de İnegöl’de mobilyacılığı sevdirmek, çocuklarımıza ve gençlerimize hedef koydurabilmek adına yapılan önemli çalışmalardan bir tanesidir. Çocuklarımıza burslar veriliyor, teşvik ediliyor, yurtdışına gezilere götürülüyor” dedi.
Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlave portatif alan ile beraber 28 bin metrekarelik alanda 160 firmamız en trend ürünleri tanıtacak. 7 bin VIP davetiye gönderdik. Geçen yıla göre yüzde 20-25 civarında reklam bütçemizi arttırdık ki, 600 küsur bin TL’lik bir rakama tekabül ediyor. Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Birliği’nden çok önemli destekler aldık. İnşallah burada buluşmalar yapacağız. 40 civarında acentemiz aracılığı ile yurtdışından farklı ülkelerdeki misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Yıl içerisinde Katar, Kazakistan ve Dubai gezileri ile beraber burada toplamda 65 ayrı ülkeden 3 bin 500 civarında yabancı alıcıyı ağırlamayı arzu ediyoruz. Özellikle işadamlarımıza ve ihracat yöneticilerimize hatırlamak istiyorum; yarın BİTUBİ görüşmelerimiz var. Özellikle görevli arkadaşlarımızın bölümlerinde yer almalarını hatırlatmak istiyorum. Sabah 10.00 ve 13.00, öğleden sonra da 14.00-15.30 saatleri arasında. 4-8 Kasım tarihlerinde açık kalacak, toplam 20 bin civarında misafirin ziyaret etmesini arzu ettiğimiz fuarın başta İnegöl’ümüz ve ülke ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “İnsanlarımızın buluştuğu, sektörde yeni imkanların oluşacağı, yeni ufukların açılacağı güzel bir fuar organizasyonu olacak. İnegöl gerçekten bu işte başarılı. Yıldan yıla da gelişiyor. Bursa’mızın ve İnegöl’ümüzün hedefleri büyük. Hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. İnegöl, üretim şehri Bursa’mızın en önemli üretim merkezlerinden. Her şeyiyle marka. İstiyoruz ki Türkiye’nin kalbi olalım. Milano fuarına katılmıştık. Onlar Türkiye’den korkuyorlar. Çünkü Türkiye çok hızlı gelişiyor. Hedeflerimizi aşacağız inşallah. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da yaptığı konuşmada, “İnegöl’deki mobilya sektörü ile ilgili çok şey söylendi. Bunların hepsi doğru. İnegöl bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli mobilya merkezlerinden birisi oldu. Bundan kimsenin şüphesi yok. Bunda her birinizin, babalarınızın, dedelerinizin çok değerli katkıları var. Her birine teşekkür ediyorum. Önemli olan gelenekten gelen değerlerimizi bugün çağdaş, inovatif, tasarıma dayalı, insanların ihtiyacına cevap verecek ergonomik modellerle taçlandırmaktır. Geçen sene İnegöl Mobilyacılar Odası ile BEBKA işbirliği ile bizim destek vermiş olduğumuz Atölye İnegöl’ü önemsiyoruz. İnşallah artık İnegöl mobilyacısı dünyada birilerini takip eden, taklit eden değil, birilerinin takip ve taklit ettiği bir sürece girecek" dedi.
Konuşmaların ardından mobilya oyan protokol üyeleri, daha sonra kurdele keserek açılışı yaptı. Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyet, stantları tek tek gezerek, esnafa hayırlı işler diledi. Stant ziyaretleri sırasında bir firmaya giren Vali Karaloğlu, firmanın stant duvarındaki yurtdışı ülkesine ait tabloyu görünce, “İnegöl’ün tablosu olması gerekiyor. Ben burada fotoğraf çektirmem” diyerek stanttan çıktı.
Kaynak: iha