Cep telefonu taksit kısıtlamasına rağmen bayilerin karlılığının hızla artmasında en önemli etkenin, yüksek fiyatlara satın aldıkları cep telefonlarının başına bir şey gelmesi halinde kullanıcıların mağduriyetlerini gideren Cep Telefonu Hizmet Paketi olduğu belirtildi.
Cihazda karlılığın azalması, GSM bayilerini aksesuar ve satış sonrası hizmetler satışına yönlendirdi. Bu ortamda Cep Telefonu Hizmet Paketi satan Cepkask bayileri ortalamanın üzerinde karlılık elde etti. Cep telefonu satın alan müşteri daha taksitleri bitmeden telefonunun başına bir şey gelirse ne yapacağı konusundaki endişesini giderdi.
Cep telefonları satışında kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılmasının ardından elektronik cihaz bayileri ve Teknomarketlerin sektördeki kıyasıya fiyat rekabeti cep telefonu satışı üzerinden kazancı geriletti. Teknomarketlerin ve bayilerin tek kazancı aksesuar satışı olurken cep telefonlarına kullanıcı hatalarına ve hırsızlıklara karşı hizmet paketi sunan Cepkask firmasının bayilerinin karlılık oranını hızla artırdı. Elektronik cihaz bayilerinin cihaz satışı üzerinden kâr oranları düşerken Cepkask bayileri tüketici dostu hizmet paketi uygulamasıyla kâr etmeye devam etti. Elektronik cihaz sektöründe en çok cep telefonu kullanıcıları hizmet paketi alarak GSM ve operatör bayilerinin yüzünü güldürdü.
Cep telefonlarına; çarpma, düşme, kırılma ve sıvı teması gibi kullanıcı hatalarına ve hırsızlıklara karşı hizmet paketi sunan Cepkask firması bayilik ağını da hızla büyütüyor.
Büyümenin en büyük etkenlerinden birinin cep telefonu kullanıcılarının cihaz satın alırken bayilere ve teknomarketlere garanti dışında kalan durumlara karşı telefonlarını koruma altına almak için Cepkask Hizmet Paketini soruyor olması olduğunu anlatan Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, “Bayilerimiz ve dağıtım kanallarımızdan gelen geri bildirimlere göre, 10 kullanıcıdan en az 4’ü bir cep telefonu satın alırken bayiye veya teknomarkete Cepkask Hizmet Paketi soruyor ve istiyor, bayiden cepkask tedarik edemeyen tüketici www.ekask.com.tr ticaret sitemizden de Cepkask cep telefonu hizmet paketini satın alabiliyor” dedi.
Kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılmasından sonra cep telefonunu nakit olarak ve yüksek miktarla alan kullanıcılar, olası kullanıcı hataları karşısında mağduriyet yaşamamak için cep telefonu hizmet paketine yoğun ilgi gösteriyor. Kullanıcılar, düşme, kırılma, çarpma, hırsızlık, gasp kapkaç ve sıvı teması gibi durumlara karşı önlem almak amacıyla 75 Türk lirasından başlayan fiyatla cep telefonu hizmet paketi alarak bir yıl boyunca akıllı telefonlarını koruma altına alıyor.
Kaynak: iha