Mersin'in Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin'in elinde bulundurduğu imkanları tam manasıyla kullandığı takdirde sanayileşmede Marmara'nın, turizmde ise Antalya'nın alternatifi olacağını belirtti.

Sabri Tekli, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, günümüz toplumlarını tehdit eden en büyük tehlikelerden birisi olan vasatlaşmanın önüne geçmek için ülke olarak mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Toplumun kaderine razı olarak elindeki ile yetindiğini ifade eden Tekli, "Üreten, inovatif düşüncelerini sahaya yansıtan, sektörlerde farklı projeler geliştiren bir topluma ihtiyacımız var. Bu anlamda özellikle gençlere büyük görevler düşüyor. Gençlerimiz kaderine razı olmaktan, elindeki imkanlar ile yetinmekten vazgeçip farklı bakış açıları ile geliştirdikleri yeni teknolojileri üretmeliler." ifadelerini kullandı.

"KARAMSARLIKTAN KURTULMALIYIZ"

"Önümüzde yeni bir yıl var; toplum olarak karamsarlıkları bir kenara bırakıp geleceğe güvenle bakmalıyız" diyen Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, şöyle devam etti: "Bugün etrafımızda olup bitenleri iyi değerlendirmeliyiz. 31 yaşındaki Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg tarafından kurulan internet sitesinin günümüzdeki marka değeri 223 milyar dolar olarak nitelendirilmekte. Türkiye'de de buna benzer girişimcilik örneklerini görmek mümkün. Geliştirilen birçok Android uygulaması milyon dolar fiyatlara satılabiliyor. Bu örnekler genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerinin birer örneği. Daha birçok örnek verebileceğimiz girişimcilik hikayesinin içerisinde aslında 'vasat'a kanmamak yatıyor. Eğer sadece elimizdekilere kanaat eder ve daha fazlasını istemez isek gelişime kapalı olur, karamsarlıktan kurtulamazsak toplum olarak bir yere varamayız. Dünyanın birçok bölgesindeki başarı hikayelerine neden Türkiye'den yenileri eklenmesin."

"MERSİN'E İNANIYORUZ"

2016 yılının Mersin adına önemli gelişmelere sahne olmasını beklediklerini ve iş dünyası olarak Mersin'e olan inançlarını hiçbir zaman yitirmediklerini kaydeden Başkan Tekli şunları kaydetti: "Mersin elinde bulundurduğu imkanları tam manasıyla kullandığı taktirde Türkiye'nin öncü kentlerinden birisi olacaktır. Sanayileşmede sıkışmış Marmara havzasının alternatifi, turizmde sıkışmış Antalya'nın alternatifi Mersin'dir. Bizler bu kente yatırım yapmış, bu kentten kazanan iş dünyası temsilcileri olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eder, kentimizin eksikliklerini seslendirmede dil birliğine varırsak Mersin'in önü açılacaktır."
Kaynak: cha