Soğuk hava ve kar yağışı hal esnafını da vurdu. Halde toptancılık yapan esnaf, satış yapamadan tezgahını kapatıyor. Osmaniye, Mersin gibi üretimin yapıldığı bölgelerde de havaların soğuk olmasından dolayı Bayrampaşa haline ürünün az geldiğini belirten esnaf, sebze ve meyve fiyatlarının yükseldiğini söylüyor.

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası Türkiye’de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Artan kar yağışı ve don olayları sebebiyle üretim yapılan yerlerden hallere ürünler az gelmeye başladı. Bu durum hal esnafını da olumsuz etkiliyor. Bayrampaşa Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde 25 yıldır toptancılık yapan Mehmet Taşdemir, “Soğuk havalar bizi yoğun olarak etkiledi. Pazarcılar daha tezgah açamıyor. Genelde fiyatlarda da yükselme var. Soğuktan dolayı bu hafta çok sıkıntılı geçti.” dedi.

Osmaniye'den İstanbul'a sebze getiren Adem Şeker de, “Burada da şimdi fiyatlar yükseldiği için sivri biber 4.5 TL, çarliston biber 3.5 TL burada fiyatlar yüksek olduğu için insanlarım alım gücü az oluyor. Bunun için 5 alacak adam 2-3 tane alıyor. Alım az olduğu için bizim de işimiz düşüyor. Eskiden 13.00’da kapatıyorduk şimdi 10.00’da kapatıyoruz tezgahımızı.” ifadelerini kullandı.

Hakan Küçükcan ise şunları dile getirdi: “Sebzeler soğuklardan dolayı biraz arttı. İnsanlar dışarı çıkmıyor. Hal ve pazardaki fiyatlar arasında uçurum olduğu için hale sevkiyat yapanları etkiliyor tabi ki. Soğuk havada fiyatlar haliyle yükseliyor tabi ki. Üretim bölgelinde de havalar soğuk. O bölgelerden de malın az çıkmasından dolayı fiyatları etkiliyor. Halde 70 kuruşa giden bir mal pazarda fiyat 3-4 kat yukarı çıkıyor.”
Kaynak: cha