Bankalararası Kart Merkezi (BKM), D&R ve Herkese Kitap Vakfı ile 81 ilde 81 okula 81 kütüphane için el ele veriyor. İş birliği sayesinde D&R şubelerinden 1 Mart tarihine kadar yapılacak her temassız ödeme ile okullara kitap hediye edilecek.

81 İlde 81 Kütüphane adlı girişim sanatçıların da katıldığı etkinlik ile tanıtıldı. BKM Genel Müdürü Soner Canko, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Ben hep paradan, ödemeden, karttan söz eden biriyim, ilk olarak kitap adının geçtiği projede bulunuyorum. Bundan gayet de memnunum. Bunun alana etkileri de önemli. Anlamlı bir girişimin içindeyiz. Ama kitap adına yapılacaklar çok. Çocuklarımız kitap okumuyor. Bu soruna el atmalıyız. Onun için de ilk adımı atıyoruz. Ama bundan böyle bizim sektörümüz bu konuya daha çok katkı yapacaktır, eminim.” dedi.

D&R CEO’su Kürşat Demircioğlu ise kurum olarak eğitimin ve kültürün yanında olduklarını vurguladı. Ardından şunları ifade etti:

“D&R olarak en önemli görevimiz kitap okuma oranını arttırmak. Onun için projeler yapıyor, kurumlar ile el ele veriyoruz. Umuyorum bundan böyle kitapları çocuklara yayma amaçlı adımların adedi artar ve kütüphanesi olmayan okulumuz kalmaz. Biz bu konuyu sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Bundan sonra da yeni adımlar atmaya açığız.”

Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver ise Türkiye’nin kitap okumadığından yakındı. Bu durumun aşılması adına ortak girişimlerin gerekli olduğunu anlatan Şenver, şöyle devam etti:

“Çocukların kitap okumalarını teşvik etmeliyiz. Çocuklara kitap okuma imkânı yaratmalıyız. Biz D&R ile BKM ile ilkokulların kütüphanelerine kitap sunmayı temenni ediyoruz. Bunun ilk adımını atıyoruz 81 ilde, 81 okulda okuyan çocuklara 42 bin kitabı eriştireceğiz. Türkiye sorgulayan gençlere gerek duyuyor, bunun için projemiz önemli.”

Oyuncu Hakan Bilgin ise çocuk ve eğitim ile ilgili olduğuna işaret etti. Bilgin kitapların ve kütüphanelerin en ücra yerlere erişimini, çocuklarca okunmasını önemli gördüğünü sözlerine ekledi.

81 İlde 81 Kütüphane Projesinin ilan edildiği etkinlikte ayrıca sanatçılar İrem Derici, Betül Demir, Gökhan Keser ile Ezo Sunal da yer aldı.
Kaynak: cha