Yunanistan' ın Başkenti Atina'dan EURO Bölgesine yapılan çağrı, kabul edildi. Yunanistan artık koca bir oh diyecek. Atina'nın sunduğu reform anlaşmasına YETERLİ cevabını veren AB, mali programını da 4 ay uzatacaklarını belirttiler. Yunanistan'ın reformunun kabul edilmesini ilk Slovakya'dan Peter Kazimer duyurdu. Sosyal medya paylaşımı ile 'Euro Bölgesinin hafta sonu Yunanistan'ın reform kabulü çalışmaları sürmekte iken; Nisan ayına kadar da Yunanistan halkı rahat bir nefes alacak, gelişme sürecinde Yunanistan'a desteklerimiz tam' dedi. 

Yunanistan'ın gönderdiği reformlar listesinde AB Koalisyonu başta olmak üzere, AMB ve IMF'den oluşan kurumlara ve EURO Bölgesi'ne ulaştıracağı vergi içeriklerinde reform yapılacağı ve vergi kaçakçılığıyla mücadele edileceği, bütün kamu harcamalarının dikkat edileceği , yolsuzlukla ve akaryakıt ve tütün ürünleri kaçakçılığıyla mücadele edileceği ve bakanların ve milletvekillerinin mali imtiyazlarının sınırlandırılacağı gibi tedbirler bulunmakta. 

Yunanistan' ı bu hale getiren İktidara geçen Syriza, AB' ye hükümlü olarak yaşayarak kaybetti. Yani bir nevi ele geçirilen tavizler kullanılarak Yunanistan bu duruma geldi. İlk olarak istihdam olarak verdiği vaadler sayesinde başa gelen Syriza, boş vaad yaklaşımı ile halkı tarafından hüküm yedi. 

Mali programı Nisan ayına kadar uzatılmış olan Yunanistan için elverişli bir dönem başladı. Euro Bölgesine olan yaklaşımı ile vaatlerini sağlama durumunu ise AB yakından takip edecek. 


Editör: TE Bilişim