Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve yönetim kurulu üyeleri, bu haftaki ‘Dost Meclisi’ toplantısında Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç ile Hayrat İnsanı Yardım Derneği Bölge Temsilcisi Servet Özdemir Konuk’u ağırladı.
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, ulvi bir görevin başarıya ulaşması için en büyük paydaşın bilgili, samimi ve eğitimli bir toplum için faydalı olan eğitimcilerin toplumun her bölümünden destek gördüğünü belirterek, manevi olarak bu tür kurumların varlığına ihtiyaç duyulduğunu, bu tür eğitim kurumlarının her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi. Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç, dini eğitimlerle ilgili bilgiler vererek önemine değindi. Sürgeç "Eğitim konusu çok çok önemli. Sadece öğretme değil, bir birimizi eğiteceğiz. Helal lokma ve din eğitimleri konusun da da bir birimizi eğiteceğiz. En başta çocuklarımızı eğiteceğiz. Aramızda ev hanımları da var. Erkekler’ den çok hanımların çocuklarına ve ailesine karşı eğitimi çok önemlidir" dedi.
Çalışmalar ve kurban bağışı ile ilgili bilgi veren Hayrat İnsanı Yardım Derneği Bölge Temsilcisi Servet Özdemir Konuk ise, "Geçen ay Gazze’deki savaştan dolayı çağrı yaptık 3 gün içerisinde 26 bin lira para toplandı gönderdik. Ramazan ayı içerisinde 40 bin liralık kumanya yapıp gönderdik. Faaliyetlerimize bu şekilde devam ediyoruz. Kurban Bayramı için yurt dışı ve yurt içi için bağışları kabul ediyoruz. Yurtdışı için 350 lira, yurtiçi için 550 lira bağış alıyoruz. Yurt içinde kurban kestiğimizi iller arasında Elazığ’da var” şeklinde konuştu.
Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç’e ve Hayrat İnsanı Yardım Derneği Bölge Temsilcisi Servet Özdemir’e MÜSİAD yayınlardan oluşan bir çanta takdim etti.
Kaynak: iha