Şarkın Gençliği Derneği, Doğu’da okuyan öğrenciler için "Minik Eller Üşümesin" projesi kapsamında Van, Ağrı ve Siirt’te 6 okulda 500 öğrenciye atkı, bere, eldiven ve çorap dağıttı.
Genel merkezi Elazığ’da bulunan Şarkın Gençliği Derneği tarafından Van, Ağrı ve Siirt’te belirlenen 6 okulda 500 öğrenciye ’Minik Eller Üşümesin’ projesi kapsamında kışlık bazı ihtiyaçlar belirlenerek hediye edildi. Proje hakkında bilgi veren Şarkın Gençliği Derneği Genel Başkanı Rabia Haroğlu, "Bilindiği üzere ülkemizin doğusunda kış şartları çok sert geçmektedir. Bizde bu konuda minik kardeşlerimizi birazda olsa ellerini ısıtabilmek istedik. Arkadaşlarımızla ’Minik Eller Üşümesin’ projemizi faaliyete koyduk. Projemiz kapsamında 3 ilde 6 okulda yaklaşık 500 kardeşimize atkı, eldiven, bere ve çorap yardımında bulunduk. Okullarımızı seçerken kış şartlarının ağır geçtiği ve özellikle taşımalı eğitim görülen okulları seçmeye özen gösterdik" dedi.
Yaptıkları proje kapsamında çocukları sevindirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Haroğlu, "Projemize İzmir’den Ağrı’ya kadar birçok hayırseverimiz destek verdi. Onlar sayesinde projemizi eksiksiz tamamladık" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha