ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir'de, yangınla mücadele hizmetleri, yangın eğitimi ve yangın danışmanlığı alanlarında Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu'da da eğitim ve akreditasyon faaliyetler uygulayan Falckon bünyesindeki itfaiye eri Ceren Tanrıverdi, görevli olduğu Arçelik Tesisleri'nde hemcinslerine örnek oluyor.

Özel itfaiye hizmetleriyle endüstriyel yapılarda ve büyük tesislerde yaşanması muhtemel riskleri 2013 yılından beri ortadan kaldıran Falckon bünyesinde 350 itfaiyeci görev yapıyor.

Yangınla mücadele hizmetleri, yangın eğitimi ve yangın danışmanlığı alanlarında ulusal ve uluslararası birçok firmanın çözüm ortağı olan Falckon'da endüstriyel itfaiyeci olarak 33 de kadın bulunuyor. Falckon'da itfaiye eri olan 21 yaşındaki Ceren Tanrıverdi de Eskişehir'de kurulu bulunan Arçelik Tesisleri'nde görevini sürdürüyor.

Kadın bir itfaiyeci olarak hemcinslerine de örnek olan Tanrıverdi, görevinde yükselerek daha çok kadının bu meslekte söz sahibi olmasını hedefliyor.

Ceren Tanrıverdi, AA muhabirine, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümünden geçen yıl mezun olduğunu, staj ve sertifika eğitimlerinin ardından bu sene Falckon bünyesinde itfaiye eri olarak göreve başladığını söyledi.

Eskişehir'de kurulu bulunan Arçelik Tesisleri'nde geçen aydan bu yana görev yaptığını anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Ülkemiz birçok doğal afetin ve acil durumların yaşandığı bir bölgede bulunuyor. Bu gibi olumsuz durumlara da müdahale için itfaiye ön planda yer alıyor. Bir insanın ya da canlının yardımına koşmak, onların yaralarına merhem olmak istediğim için itfaiyeci oldum. Bu süreçte ailem ve arkadaşlarımdan çok fazla destek gördüm. Erkek meslektaşlarım beni ilk gördüklerinde biraz şaşırdılar. Ekibimdeki ilk kadın endüstriyel itfaiyeciyim. Endüstriyel itfaiyecilik alanda çalışarak kadınlara cesaret verdiğimi düşünüyorum. Falckon ve Arçelik'in desteğiyle kendimi kanıtlama fırsatı buldum. Kadın olmanın çok nadir fiziksel zorlukları oluyor ancak ekip olarak bunun üstesinde kolaylıkla gelebiliyoruz."

- "Şirketimde yöneticilik pozisyonuna ulaşmak istiyorum"

Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak

Tanrıverdi, ülkenin birçok kentinde farklı belediyelerde görevli kadın itfaiyecilerin olduğunu ancak endüstriyel itfaiyecilikte hemcinslerinin sayısının istenilen seviyeyi yakalayamadığını dile getirdi.

Endüstriyel itfaiyecilikte öncelikli amacın yangına karşı önlem almak olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önlemlerin ardından riskleri analiz edip bunlara uygun müdahale planlarını çıkartmak gerekir. Uygun müdahaleyi en kısa zamanda sağlama hedefiyle çalışıyoruz. İtfaiyeciliği kadın erkek fark etmeden herkes eğitimini alarak yapabilir. Fabrikadan çıkmadan gerekli önlemleri aldığımız için başımızı yastığa koyup rahatlıkla uyuyabiliyorum. Ekip arkadaşlarım sayesinde gözüm asla arkada kalmıyor. Fabrikaya girdiğimde de öncelikle devreye görevini yerine getiriyorum. Ardından tüp ve yangın söndürme hortum kontrolleri gerçekleştiriyorum. Belirlediğimiz eğitim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Şirketimde yükselip yöneticilik pozisyonuna ulaşmak istiyorum. Yenilikçi projelerle mesleğime katkı sunmayı amaçlıyorum. Böylece özellikle kadın çalışma arkadaşlarıma rol gösterici bir model olmayı hedefliyorum."

Ceren Tanrıverdi, kadın bir itfaiyeci olarak bünyesinde görev yaptığı Falckon ile görevli olduğu Arçelik'te güzel tepkilerle karşılaştığını belirtti.

Falckon'un verdiği eğitim ve değer sayesinde kendini özel hissettiğini dile getiren Tanrıverdi, "Arçelik gibi önemli bir şirkette Falckon'u temsil ettiğim için çok mutluyum. Hem Falckon'a hem de Arçelik'e bana hissettirdikleri güzel duygular için teşekkür ederim. Bana verilen değeri de kariyerimde bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bu sektörde kadın ve erkek ayrımı yok. Herkes eşit düzeyde görevini yapıyor." diye konuştu.

Tanrıverdi, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.


Kaynak: aa