BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, Enerjisa Üretim ve Güler Legacy işbirliğiyle çocuklara basketbol kampı etkinliği gerçekleştirildi.

Adana, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Kahramanmaraş'ta birçok kez düzenlenen kampın 12'ncisi Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlendi.

8-14 yaş grubu 65 sporcu gencin katıldığı etkinlikte, çocukların atletik performans ölçümü ve takibi yapılırken, temel motorik özelliklerin geliştirilmesi, basketbol temel duruşu, top hakimiyeti ve dripling, şut mekaniği, savunma, hücum bilgisi, pas çeşitleri, temel oyun kuralları, takımdaşlık, iletişim ve yardımlaşma ile eğitsel oyunların tekniği anlatıldı.

Daha sonra sürdürülebilirlik eğitimiyle devam eden çalışmalar, ödül töreniyle sona erdi.

Etkinlikte, dereceye giren sporcular ödüllerini, Güler Legacy Kurucu Ortağı Necati Güler, Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Eynehan ve Sosyal İşler Yöneticisi Erol İnce, Enerjisa Üretim Kurumsal İletişim Uzmanı Zeynep Dedeoğlu ve Güler Legacy Kurucu Ortağı Muratcan Güler ve Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp'ten aldı.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Eynehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2019 yılından itibaren gerçekleştirdikleri basketbol kamplarından 2 binden fazla çocuğun yararlandığını söyledi.

Eynehan, kampların çocuklara büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Basketbol kamplarımızın çocuklara top sürme, şut atma ve oyunu okuma gibi özelliklerin yanı sıra günlük yaşantılarında kullanabilecekleri takım arkadaşlığı, iletişim gibi konularda büyük faydasının olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir trafik kazasında yaralandı İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir trafik kazasında yaralandı

Eski basketbolcu ve Güler Legacy Kurucu Ortağı Muratcan Güler de çocuklara basketbolu sevdirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Güler, Balıkesir'de çok yetenekli gençlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: aa