Erzincan Şeker Fabrikası heyeti, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ı makamında ziyaret etti.
Erzincan Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik ve müdür yardımcılarından oluşan heyet gerçekleştirdikleri ziyarette fabrika hakkında Vali Kahraman’a bilgi verdi.
Gerçekleştirilen ziyarette fabrikada çalışan personel sayısı, günlük işlenen pancar miktarı ve yıllık üretilen şeker miktarı hakkında Vali Kahraman’a bilgi veren Hakan Çelik, fabrikada kampanya döneminde diğer şeker fabrikalarından da görevlendirilen işçilerle birlikte toplam 726 personel, kampanya dönemi dışında ise 396 personel ile hizmet verdiklerini bununla birlikte günlük işlenen pancar miktarının 1850 ton olup 3 il ve 6 ilçedeki 2158 pancar üreticilerinden de 2014 yılında 236 bin ton pancar aldıklarını ifade etti.
Ziyaretten dolayı Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik ve müdür yardımcılarına teşekkür eden Vali Kahraman ise şu görüşlere yer verdi; Şeker Fabrikamızın ilimizde bulunmasının sayısız faydaları olmakla birlikte burada bulunan fabrikanın başta istihdama, tarıma ve ekonomiye büyük katkılar sağlıyor.Fabrikamız konum olarak güzel bir yerde bulunmaktadır, bu yüzden fabrikamıza üreticilerin ve çalışanların sahip çıkması gerekmektedir. Üretim ne kadar iyi olursa, gelir de o kadar iyi olacak, böylece Erzincan’ın her yönden kazanacaktır.dedi.
Fabrikada günlük işlenen pancar kapasitesinin 1850 tondan 4000 ton civarına yükseltilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu da edinilen bilgiler arasında.
Kaynak: iha