Yılbaşına sayılı günler kala Erzurum’da satışa çıkarılan milli piyango biletlerinin yüzde 70’i satıldı.
Yılbaşına 20 gün kala insanların yoğun ilgi gösterdiği ve büyük ikramiyenin de 50 milyon TL olduğu yeni yıl biletleri satışa çıktı. Tam 50, yarım 25, çeyrek ise 12,5 liradan satılan yeni yıl biletlerini Erzurumlular talih kuşunun kendilerine çıkması için satın alıyor. Erzurum’da 25 yıldır milli piyango bileti satıcılığı yapan Yahya Kırıkhan, milli piyango biletlerine geçen yıla oranla bu yıl vatandaşların daha çok ilgisi olduğunu ifade ederek yılbaşına 20 gün kala biletlerin yüzde 70’inin satıldığını söyledi.
BÜYÜK İKRAMİYE SATTIĞIM BİLETLERDEN BİRİNE ÇIKSA MÜŞTERİMİ TANIYAMAM
Büyük ikramiyenin sattığı biletlerden birine çıkması durumunda bileti sattığı kişiyi tanıyamayacağını belirten bilet satıcısı yapan Yahya Kırıkhan, ”Bazı bilet satanlar müşterilerine büyük ikramiye çıktığı zaman müşterilerini tanıyabiliyorlar ama ben tanıyamam. Şöyle bir durumda var sen bileti müşteriye satıyorsun. Müşteri bileti alırken diyor ki’ büyük ikramiye bana çıkarsa sana da para vereceğim’ ama bugüne kadar sattığım biletlerden bir sürü ikramiye çıktı fakat kimse getirip para vermedi. “ dedi.
KENDİMDE HER YIL BİLET ALIYORUM
25 yıllık bir bilet satıcısı olarak her yıl kendisinin de milli piyango bileti alarak şansını denediğini ifade eden Kırıkhan,” Ben bir bilet satıcısı olarak şuna karşıyım 50 milyon bir kişiye değil de 50 milyonu 100 kişiye bölseler. 286 triyonu daha farklı küçük parçalara bölüp dağıtsalar en azından insanlar bilet alırken daha çok umutlu olurlar. Kendimde her yıl bilet alıyorum. Şansımı deniyorum ama bu zamana kadar şans benden yana gülmedi büyük ikramiyeyi tutturamadım.” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha