Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Cumhuriyetin ilanının 91. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Prof. Dr. Yaylalı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutlamanın heyecanı içindeyiz. En zor şartlarda, bütün imkânsızlıklara rağmen, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atılmış, bu zafer ile dili, bayrağı, temel nitelikleri ile ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ifade eden Cumhuriyet ilan olunmuştur.
91 yıl önce olduğu gibi bu günde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymaktayız. Yanı başımızda cereyan eden olaylar, dağılan parçalanan ülkeler, bu birlikteliğe ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun açık bir kanıtıdır. Bir olmak ve diri olmak zorundayız. Bunu hatırlatarak, bu kutlu günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum, tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyor, saygılar sunuyorum."
Kaynak: iha