Erzurum’da özel bir kreşte öğretmenlik yapan ve küçük yaşta geçirdiği kalça çıkığı ameliyatına bağlı olarak yürümekte güçlük çeken 22 yaşındaki Elif Kaya’nın sağlık sorunu öğrenci velilerinin destekleri ile giderildi.
12 yaşında geçirdiği başarısız ameliyatla sağ bacağı 4 santim kısa kalan Elif Öğretmen öğrenci velilerinin desteği ile ameliyat oldu. Kısa sürede sağlığına kavuşan Elif Öğretmen destek olan herkese minnettar olduğunu söyledi.
DEVLET ŞEFKATİ İLE AYAĞA KALKTI
Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın destekleri ile Özel Şifa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Doç. Dr. Hayati Aygün tarafından kontrolü yapılarak ameliyata alınan öğretmen Elif Kaya’nın ameliyatı başarılı geçti.
Öğretmen Elif’in başarılı geçen ameliyatı ile bundan sonraki yaşamında sağ bacağındaki 4 santimlik kısalığı giderilerek destek almadan ayakta durabileceği müjdeleyen Doç. Dr. Hayati Aygün, "Elif öğretmenimiz bundan böyle destek almadan ayakta durabilecek ve kısa yürüyüşler yapabilecek. Ameliyatı çok başarılı geçti." dedi.
"VELİLERİMİZE, DEVLET BÜYÜKLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Özel bir kreşte öğretmenlik yaparak ailesine katkıda bulunduğunu ifade eden Öğretmen Elif Kaya," Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için 12 yaşında geçirdiğim kalça çıkığı ameliyatı başarısız geçti. Yürümekte ve ayakta durmakta zorluk çekiyordum. En büyük mutluluğum bana ameliyat öncesi ve sonrası desteklerini esirgemeyen öğrencilerim, öğrenci velilerim, bu ameliyatı gerçekleştirilmesinde fedakarca bana sahip çıkan Erzurum Valiliği’ne, devlet büyüklerime teşekkür ediyorum. Artık bundan böyle desteksiz ve zorlanmadan yürüyebileceğim. Ayakta durduğum için çok mutluyum. Başarılı bir ameliyatla beni sevindiren doktorum Hayati Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ömrümün son nefesine kadar yapılan bu vefayı unutmayacağım. " dedi.
Ameliyat sonrası, kreşte öğrenim gören öğrenciler, öğrenci velileri Öğretmen Elif Kaya’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Kaynak: iha