Eskişehir Tüketiciler Birliği Şube Başkan Yardımcısı Ümit Öz, Halk Otobüsçüleri Odası’nın 65 yaş üstü vatandaşları halk otobüslerine ücretsiz bindirmeyecekleri yönünde açıklamalarının hem kendilerini, hem de bu haktan faydalanan insanları üzdüğünü belirtti.
Öz, yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların daha fazla üzülmemesi gerektiğini söyledi. Ümit Öz; "Halk Otobüsçüleri Odası, 8 Aralık 2014 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşları halk otobüslerine ücretsiz bindirmeyecekleri yönünde açıklama yaptı. Bu açıklama bizleri ve özellikle bu haktan faydalanan insanları üzdü. Bu hak, daha önce birçok vatandaşa uygulanırken, bu kapsama 65 yaş üstü vatandaşlarımızda alındı. Yasa ile verilen bu hakkın kullanılması vatandaşların en doğal hakkıdır. Bu hak engellenemez. Bununla ilgili yapılan açıklamalar ve otobüslere asılan yazılar kanunsuzdur uygulanamaz. Hukuk devletinde bu tür hareketlere müsaade edilmez. Otobüsçülerimize de yakışmaz. Yapılacak iş yasal yolla hakkını aramaktır. Mağduriyet varsa Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelinerek problem çözülür. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır" şeklinde konuştu.
ŞİKAYETLER YENİ DEĞİL
Otobüsçülerin önceden de para kazanamadıklarını ve şikayetlerin eskiye dayalı olduğunu belirten Öz; "65 yaşla ilgili yasa çıkmadan önce de otobüslerin para kazanmadığı hakkında şikayetler vardı. Konu yeni olmadığı halde niçin halkla karşı karşıya geliniyor. Bu haktan yararlananlar hakkından niçin vazgeçsinler. Yasa ile verilen hak ancak yasa ile geri alınabilir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha