Tepebaşı bölgesinde yer alan okullardan yaklaşık 120 öğrenci, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile düzenlenen ziyaret sırasında, Başkan Ataç, Atatürk Mozolesi’ne çelenk koyarak Şeref Defteri’ne Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.
Başkan Ataç şu ifadeleri kullandı:
“Aziz Atam; Cumhuriyet Bayramını kutladığımız bu günlerde, Cumhuriyet’in geleceğini emanet ettiğiniz çocuklarımızla birlikte, bir kez daha huzurundayız. Eskişehir halkı ve bizler, daima izinizde olduğumuzu belirtmekten ve huzurunuzda olmaktan büyük mutluluk ve onur duymaktayız. İşgal altındaki bir ülkeyi; çağdaş, demokratik, laik ve modern bir ülke haline getiren sizi ve silah arkadaşlarınızı saygıyla anarken, Cumhuriyet’e ve onun değerlerine bağlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Söz veriyoruz; devrimlerinizi ve ilkelerinizi; yaşatmak için son nefesimize kadar mücadele edeceğiz. Bu vesile ile bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”
Öte yandan Anıtkabir Komutanı Muzaffer Taytak, Büyük Taarruz’un 92. yıl dönümünde 26 Ağustos 2014 tarihinde, 6 bin gönüllü Atatürk sevdalısı tarafından oluşturulan portrenin tablosunu Başkan Ataç’a hediye etti. Ataç, bu güzel hediye için Taytak’a teşekkür etti.
Kaynak: iha