Eskişehir AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, “2 bin metrekarelik yeni bir acil girişini şehrimize kazandırıyoruz” dedi.
Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümü genişletilecek ve acil girişi Doğum Hastanesi bölümünden olacak. Konuya ilişkin bilgilendirme toplantısı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Seyhan Fidan, Sağlık İl Müdürü Ali Mumcu, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Başhekim Ufuk Biliççiler ve Uzman Doktor Murat Çağlayan katıldı.
ACİL GİRİŞİNİN YERİ DEĞİŞECEK
Mevcut devlet hastanesinin bazı sıkıntıları olduğunu belirten Milletvekili Ülker Can, “Acil girişindeki sorunların çözülebilmesi ve vatandaşın daha rahat hizmet alması için çalışmaları tamamladık, 2 bin metrekarelik yeni bir acil girişini şehrimize kazandırıyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Acil girişi hakkındaki soruna değinen Can, “Burada tramvay olduğu için ışıkları var, acil ambulanslarının girişinde bazı sıkıntılar oluyordu. Biz daha önceki yazışmalarımızda ışıkların öne alınmasını istemiştik, UKOME kararı ile buna izin verilmeyince acil girişini farklı bir yere aldık. Eskişehirli vatandaşlara sıkıntı olmayacak şekilde acil girişi tramvay hattı üzerinden değil, doğum evi tarafından olacak” diye konuştu.
15’İNDE İHALEYE ÇIKILACAK
71 evlerde bin 71 yataklı hastane projesinin özel bir proje olduğuna değinen Can, “Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yükselişini hep birlikte izliyoruz, Eskişehir’i bir sağlık merkezi haline getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Hükümetin politikaları arasında en çok sağlık yatırımlarının önem taşıdığına dikkat çeken Can, “Eskişehir’de de bu yatırımlara devam ediyoruz, bunlardan biri 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi, bunun dışında bin 71 yataklı şehir hastanemizin de ayın 15’inde ihalesine çıkılacak. 15 gün içinde ihale süreci bitecek. Nisan ya da Mayıs aylarında buranın temelini atmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca’nın Kızılinler Termal Projesi ile ilgili Tepebaşı Belediyesi’nin 2,5 yılda yalnızca imar plan değişikliği yaptığı ve belediyenin buradan rant beklentisi olduğu iddialarına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Salih Koca’nın kendisiyle ilgili sözlerini kanıtlamasını istediği ve Koca’nın konudan haberdar olmadığını söylemesi ile gelişen tartışmaların sorulması üzerine Can, şunları kaydetti:
"Eskişehir’de siyaset yapan başkanların, vekillerin bu tür tartışmalarla basında yer almaları Eskişehir siyasetçileri için hoş bir durum değil. Ancak vekilimizin de elinde belge olmadan kesinlikle böyle bir şey söyleyeceğini zannetmiyorum. Bizler çamur atma siyaseti yapmıyoruz, her ikisinin ellerinde belge vardır ki bu konuşmaları yapıyorlardır. Ancak biz mahalle başkanlarından tutun ilçe, il yönetimlerimize kadar bu tür üslupların kullanılmasını hoş görmüyoruz. Çünkü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen benim için bu tür bir üslup kullanmıştı, Eskişehir siyasetinde bu üslupların kullanılması Eskişehirliye bir hakarettir, seçilen kişilerin, belediye başkanlarının bu şekilde basın önünde tartışması Eskişehir halkına hakarettir."
"İSMİ DEĞİL SONUÇ ÖNEMLİ"
Kent Meydanı tartışmalarına da değinen Can, şöyle konuştu:
“Bazı kavram kargaşaları olabilir, önemli olan sonuçtur, burası Eskişehirli vatandaşların olacak. Biz rant peşinde değiliz, buranın adı yerleşke ya da meydan olması değil, buranın yüksek binaların olmadığı vatandaşlarımızın rahatça dolaşabilecekleri bir alan olması önemli. Biz bunun sözünü verdik, bu sözün arkasındayız. Burayı bir şekilde Eskişehirli vatandaşlara kazandıracağız isminin ne olduğu önemli değil sonuç önemli.”
Kaynak: iha