Demokratik Sol Parti’nin kuruluşunun 29. yıl dönümü nedeniyle DSP Eskişehir örgütü Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler, yaptığı açıklamada, halkın Ak Güvercin’in kanatlarına ‘Evet’ mührünü basmak için sabırsızlandığını söyledi. DSP’nin Bülent Ecevit’in 12 Eylül 1980 darbesine karşı durarak, generallerin belirlediği kuralları reddedip onlardan izin almadan kendi inandığı ilke ve kurallarla kurulmuş bir parti olduğunu belirten İl Başkanı Hüdaver Bekler, “Çarpık kapitalist sistemde bireysel ve grupsal çıkarlarını hep ön planda tutarak iktidar olan partilerin ve hükümetlerin ülkemizi sürükledikleri bataklardan her zaman DSP hükümetleri iş başına gelerek çıkarmıştır” dedi.
2015 seçim çalışmalarına başladıklarını dile getiren DSP İl Başkanı Bekler, 81 ilde 550 milletvekili adayı ile, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü evrensel sol değerlerin hakça düzen içinde gelişmesini sağlamak üzere ve yenilenmiş programla halkın karşısına çıkacaklarını ifade etti. DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler, “Halkımızın DSP’yi özlemle beklediğini, gerçek yurtseverliğin ve gerçek demokratlığın, eşitlikçi ve tam bağımsız Türkiye idealine gerçekten inanan ve sahip çıkan partinin DSP olduğu bilinci ve inancıyla önümüzdeki seçimlerde Ak Güvercin’in kanatlarına evet mührünü basmak için sabırsızlandığını biliyoruz. Bu bilinçle DSP’nin 29. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha