Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün, Meclise sunulan 2015 Bütçe Yasa Tasarısı’na dikkat çekerek, tasarıda asgari ücret, memur maaşları, faizler, enflasyon, hatta TİS’leri sınırlayacak temel parametrelerin de bulunduğunu söyledi.
"Bütçeyle günümüzün koşulları içinde bir savaş ortamı mı, barış içinde bir bölge ve Türkiye mi amaçlanıyor" diye soran Akgün, “Bunu da Bütçe Yasası açıkça göstermektedir. Dolayısıyla barış mücadelesi ‘çözüm sürecinin’ gerçekten çözüme mi yoksa hükümetin kendine göre amaçlarına göre mi kullanılacağını da bütçeden görmek mümkündür” ifadelerini kullandı.
Meclise sunulan önümüzdeki iki ay boyunca Meclis’te tartışılacak olan 2015 bütçesinin pek çok yanıyla kamuoyunda tartışılacağını iddia eden Akgün, şöyle devam etti:
“Medyada yapılacak tartışmalarla, bütçenin kimden alıp kime verdiği teşhir edilebilir ama bu teşhir hükümetin bütçe üstünden işçi sınıfına halkın her kesimine yönelik saldırısına karşı bir mücadelenin örgütlenmesiyle birleşmezse bu teşhirin çok bir faydası olmaz. Bu yüzden basın üstünden yapılacak teşhir emekçiler içinde yayılıp; işçilerin emekçilerin ileri kesimleri, sendikaları, emek örgütleri, bütçenin halkçı, barışa hizmet eden, zenginden alıp yoksula veren bir bütçe olması mücadelesiyle birleşmek durumundadır.”
Kaynak: iha