Türkiye’den sadece Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ortak olduğu ve Avrupa’daki büyük havacılık kümelerini bir araya getiren CARE Projesi tamamlandı.
Yaklaşık 36 aydır sürdürülen proje ile Eskişehir Havacılık Kümesi (ESAC)’ın Avrupa Havacılık Kümeleri Ortaklığına üyeliği gerçekleştirildiğini söyleyen ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir’in havacılık alanındaki kabiliyetlerinin Avrupa’da tanıtılması adına son derece etkili bir araç olarak projede yer aldıklarını ifade etti. Projenin ESAC’ın kapasite ve kabiliyetlerini ortaya koymak, diğer Avrupalı kümeler ile kıyaslamak ve çapraz alanlarda yeni işbirlikleri geliştirmek adına önemli katkılar sağladığını açıklayan Özaydemir, “CARE projesinin bir çıktısı olarak 8 farklı ülkeden firmaların dahil olduğu çalışmalar neticesinde oluşturulan, 10 yeni havacılık projesinin ikisi Eskişehirli firmalar tarafından geliştirilmiştir” diye konuştu.
Eskişehir’in havacılık alanındaki yeteneklerinin gösterilmesi adına gerçekleştirilen çalışmaları son derece önemsediklerini anlatan Özaydemir, projenin sadece firmalar için değil, ilgili ülkelerdeki üniversiteler için de yeni işbirlikleri adına fırsatlar doğurduğunu ifade etti. Özaydemir, “CARE Projesi, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir havacılık sanayine saygınlık kazandırmış ve Avrupalı ortak kuruluşlarla diyalog kurulmasında çok önemli bir araç teşkil etmiştir” dedi.
7’nci Çerçeve Projesi olan CARE Projesinin kapanış toplantısı Fransa’nın Toulouse kentinde gerçekleştirildi.
Kaynak: iha