Eskişehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ,yetkililer geçici kurban kesim yerlerini bayram süresince denetleyecek.
Kurban Bayramı süresince, kurbanlıkların kesimi, karkasların parçalanması ve etlerin muhafazası ile ilgili broşürler bastıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gerekli alanları bilgilendirmek için broşürleri dağıtmaya başladı. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kurban bayramı süresince müdürlüğümüzde görevli bütün Veteriner Hekim arkadaşlarımız Kurban komisyonlarınca belirlenmiş geçici kurban kesim yerlerinde görev yapacaklardır. Burada görevli arkadaşlarımız kurbanlık hayvanların kesim öncesi sırası ve sonrasındaki tüm kontrolleri yapıp kesim sonrasında özellikle et muayenesi hakkında halkımıza bilgi vereceklerdir. Burada esas amacımız şüpheli et ve organlar hakkında halkımıza yön verip neler yapabilecekleri hakkında çalışmada bulunmak ve İlimizde daha güvenli ve kontrollü kurban bayramı geçirilmesini sağlamaktır” denildi.
Kaynak: iha