AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutlarken, başta kurtuluş mücadelesinin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM’nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.
Uzer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bu anlamlı günde, imkansızlık ve çaresizlikleri yenerek, İstiklal Harbimizi kazanmamızı sağlayan milli ve manevi değerlerimize olan saygı ve bağlılığımızı daha da pekiştirme ihtiyacı, en önemli önceliklerimiz arasındadır.
Kurtuluş Savaşı’nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda kahramanlarımız tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Türk milleti Cumhuriyet rejimiyle kazandığı değerleri, toplumumuzun ve hayatımızın vazgeçilmez unsurları olarak kabul etmiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayarak aşmayı bilmiştir. Özellikle son günlerde huzurumuzu kaçırmak, milli birlik, dirlik ve kardeşliğimizi hedef alan provokatif eylemlerle çözüm sürecinin başarıya ulaşmaması için haince saldırılarla süreci sonlandırmak isteyenler , başarısız kılmak isteyenler bulunuyor. Kamu düzeni, milli birlik ve kardeşliğimizi bozmak üzerine hesap yapanlar oyun kuranlar karşısında; nasıl bağımsızlık mücadelesinde omuz omuza vererek savaşmış, kazanmış ve kalkınmışsak bugünde aynı inançla omuz omuza vererek bu ülkenin kalkınması için çaba göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm Gaziantepli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."
Kaynak: iha