Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), evsiz fakir yardıma muhtaç 23 aileyi ev sahibi yaptı.
Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışını halk ile buluşturmaya devam ediyor. Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2012 yılında başlatılan, fakir, yardıma muhtaç ve evsiz aileleri ev sahibi yapma çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki tespit edilen evsiz dul, engelli, yaşlı ve fakir yardıma muhtaç aileler için Kale Mahallesi, Kale Sokakta 01 Haziran 2014 tarihinde inşaatına başlanan ve inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen 23 adet 63 metre karelik oturumu bulunan 2+1 evlerin kura çekilişi ile tapuları çıkarılmak üzere hak sahipleri belirlendi.
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş konuya ilişkin yapılan açıklamada şu şekilde konuştu:
’’Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak ilçedeki tüm yardıma muhtaç ailelerimizin devlet olarak bu güne kadar hep yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Araban Kaymakamlığı olarak devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışını halk ile buluşturmaya aralıksız devam ediyoruz. İlçenin 48 mahallesindeki fakir yardıma muhtaç evsiz hak sahibi aileleri ev sahibi yapmayı sürdüren Araban Kaymakamlığı olarak ilçe merkezindeki evsiz dul, engelli, yaşlı ve fakir yardıma muhtaç aileleri tek tek tespit ederek ilçe merkezindeki Kale Mahallesi Kale Sokakta Araban Kaymakamlığı olarak 50 bin lira para karşılığında aldığımız 7 bin metre kare arsa üzerine her biri 63 metre karelik oturumu bulunan, bahçe ve çevre düzenlemesi de yapacağımız toplam 23 adet evi numaralandırarak önceden tespit ettiğimiz evsiz ailelere tapu işlemlerini yaptırmak üzere kura çekimi yaparak ilçe merkezimizdeki evsiz engelli, dul, yaşlı ve fakir yardıma muhtaç ailelerimizi ev sahibi yaptık. Araban Kaymakamı olarak 23 evsiz ailemizi ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sağlık ve mutluluk içerisinde güle güle oturmalarını diliyorum’’
Evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Arabanlı evsiz fakir vatandaşlar da, "Her sıkıntımıza Hızır gibi yetişen Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş’tan Allah razı olsun" diyerek teşekkür etti.
Kaynak: iha