Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Öğrencileri Eyüp Lojistik’e teknik gezi düzenledi.
GAÜN Öğr. Gör. Yaşar Ede organizatörlüğünde, Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Erkan Alsu’nun katılımı ile Lojistik Programı öğrencilerine Türkiye’nin en önemli Lojistik firmalarından biri olan Eyüp Lojistik’e teknik gezi düzenlendi. Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Bartık ve Muhasebe Müdürü Erhan Gündemir tarafından karşılanan öğrenciler Lojistik sektöründe önemli yeri olan depoların işleyişi hakkında bilgi vererek, yaşamak için çalışmak değil de çalışmak için yaşamanın önemini vurguladı.
GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan, firmaların kurumsallaşamadığını belirterek, işletmelerin çalışanlarına aidiyet duygusunu vermesi gerektiğini ancak bu durumda kurumsallaşmanın gelişebileceğini ifade etti. Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Erkan Alsu, ülkemizin zeki insanlara ihtiyacı olduğu kadar dürüst ve vicdanlı insanlara da ihtiyacı olduğunun altını çizdi.
Bu kapsamda Oğuzeli Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilerine meslek eğitiminin yanında ‘Genel ve Meslek Etiği’ dersinin verildiğini belirten Alsu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından geliştirilen Toplumsal Duyarlılık Projeleri, Girişimcilik ve Genel Meslek Etiği gibi derslerin müfredatlara eklenmesi ile bu kapsamda öğrencilerin kendilerini sosyal açıdan geliştirme fırsatı bulduklarını ifade etti.
Öğr. Gör. Yaşar Ede, Öğrencilere sadece akademik bilgi vermediklerini ve öğrencileri ayrıca hayata hazırladıklarını belirterek, Özcan Bartık ve Erhan Gündemir’e gezideki sıcak tavırları ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: iha