Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Oğuzeli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Sanayi ve Ticari Faaliyetler Birimi tarafından Oğuzeli Sanayici ve İşadamları toplantısı yapıldı.
Toplantıda GAÜN TARGET-TTO adına söz alan Ar-Ge ve Yenilik Projeleri Uzmanı İ. Başar Kılıçparlar, sanayi-üniversite işbirliğinin önemine değindi. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının gerekliliği üzerinde duran Kılıçparlar, sanayici ve işadamlarına her türlü desteğin sağlanabileceğini ifade ederek, “Rekabette öne geçmek artık teknolojik yenilik yapmak ve katma değerli ürünler üretmek ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle işletmelerin Ar-Ge çalışmalarına önem vermesi ve firmalarda proje kültürünün yerleşmesi gerekiyor. Üniversitemizde İntörn uygulamaları ile hem öğrenciye iş tecrübesi hem de sanayiciye istihdam olanağı sağlıyoruz” dedi.
Toplantıda Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Target çalışmalarının önemle takip edilmesi gerektiğini belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay ise sanayicinin Ar-Ge çalışmalarında Target ile işbirliği içerisinde olması gerektiğini vurguladı.
Toplantıya, Oğuzeli Kaymakamı Arif Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, Oğuzeli Müftüsü Gıyasettin Yılmaz, Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Acehan, Oğuzeli Emniyet Müdürü Nazım Kayaaltı, GAÜN bünyesindeki Teknoloji ve Transfer Ofisi (TARGET -TTO) yetkilileri ve çok sayıda işadamı katıldı.
Kaynak: iha