Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarının bütün kademelerinde start alan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine Anaokulu öğrencileri renk kattı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlayan GKV Özel Okulları öğrencilerinin gösterileri izleyenleri büyülerken etkinliklere Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler damgasını vurdu. GKV Özel Anaokulu Çiçekler ve Arılar sınıfı öğrencilerinin boyama etkinliği olarak hazırladıkları afiş çalışmasından oluşan serginin açılışıyla start alan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri salon gösterileriyle devam etti. Anaokulu gösteri salonunda hazırlanan program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhuriyetin kazanımları hakkında bir konuşma yapan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı bayram etkinliklerinin hafta boyunca süreceğini ifade etti.
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili ise yaptıkları konuşmada ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek çıkılan yolda bir asrı geride bırakmanın, demokratik, laik ve cumhuriyetine sahip çıkan öğrenciler yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, Arılar sınıfı öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumasıyla ve Çiçekler Sınıfı öğrencilerinin ‘Atatürk ile vals ve zeybek’ isimli dans gösterisi ile devam etti. Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine damgasını vuran çocuk korosu ise bir birinden güzel şarkıları seslendirerek izleyenleri adeta büyüledi. Cumhuriyeti büyük bir coşku ile kutlayan minik GKV’lilerin gösterileri katılımcılarla birlikte seslendirilen onuncu yıl marşı eşliğinde son buldu.
Kaynak: iha