Birbirinden güzel dansları, oratoryo ve gösterileriyle Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine damgasını vuran Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel İlkokulu öğrencileri izleyenlere duygulu anlar yaşatırken sahne performanslarıyla büyük dikkat çekti.
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan GKV bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren eğitim kurumları kutlamalara damgasını vurmaya devam ediyor. GKV Özel İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanarak sahneye konulan Cumhuriyet Oratoryosu ve Dünden Bu Güne Cumhuriyet konulu gösteriler konukları adeta büyülerken gösterilerin sonunda izleyenlerin dakikalarca ayakta alkışlamasına neden oldu. GKV eğitim kampüsünde düzenlenen tören öncesi Cumhuriyetin Türk ulusuna kazanımları hakkında duygusal bir konuşma yapan GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Devletimiz, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk’ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak, dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Büyük önder Atatürk’ün Türk Milletine bırakmış olduğu en büyük miras şüphesiz kurmuş olduğu cumhuriyettir. Çünkü cumhuriyet; aklın ve bilimin öncülüğünü kabul eden, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışını benimseyen bir yönetim şekli olması açısından, insan hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede korunduğu bir rejimi ifade eder. Demokrasiden uzak bir hayat süren toplumlarda eşitlik, hak ve özgürlükler son derece kısıtlı olup belirli kesimlerin hakimiyeti söz konusudur. Cumhuriyet, ülkemizde ilan edildiği tarihten itibaren halkımızın en büyük güvencesi olmuş, bugün bizleri yarın da gelecek nesillerimizin en büyük güvencesi olmaya devam edecektir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Oratoryosu ile Dünden Bu güne Cumhuriyet konulu gösteriler gerçekleştirilirken öğrencilerin sahnelediği halk oyunları gösterileri de izleyenleri adeta büyüledi. GKV Özel İlkokulu halk oyunları ekibi tarafından 7 bölgeye ait gösteriler orijinal kostümleriyle sahnelenirken minik öğrencilerin yöresel oyunlarla ilgili yeteneklerini sergilediği danslar büyük alkış aldı. Cumhuriyet korosu tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiği parçalardan oluşan mini konser izleyenleri duygulandırırken programın sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı. Cumhuriyet konulu etkinliklerin 10 Kasım’a kadar süreceği öğrenildi.
Törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, idareci, öğretmen ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: iha