GKV Özel İlkokulunda Okul Öğrenci Meclisi başkanlığı için yapılan seçimler büyük bir heyecana sahne oldu.
Çekişmeli geçen Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 414 oy kullanıldı. Seçimler sonucunda 154 oy alan 4/A sınıfından Ada Demir Okul Temsilcisi, 95 oy alan 3/C sınıfından Sude Kara ise Okul Temsilcisi Yardımcılığına seçildi.
GKV Özel İlkokulu’nu süren Okul Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimi sona erdi. Yoğun geçen propaganda çalışmalarının ardından sandığa giden 414 öğrenci yeni başkanlarını seçti. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel İlkokulu Müdürü Hüseyin Emre, “Öğrencilerimizde demokrasi bilincini geliştirmek ve bu kültürü yerleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığımızın uyguladığı programları esas alarak okul öğrenci meclis seçimlerimizi gerçekleştirdik. Seçim sürecinde öncelikle sınıflar düzeyinde sınıf temsilcileri seçildi. Seçilen sınıf temsilcileri okul temsilciliği ve yardımcılığına aday olmaya hak kazandılar. Adayların açıklanmasının ardından öğrenciler hazırladıkları afişler ve sınıf içi çalışmalar ile kendilerini tanıtıp propaganda çalışmalarına başladılar. Son derece çekişmeli ve kaliteli geçen propaganda çalışmalarının ardındanöğrencilerimiz sandık başına giderek belirledikleri adaylar için oy kullandılar. Öğrencilerimiz tarafından oluşturulan sandık kurulu görevini eksiksiz yaparak oy kullanan arkadaşlarına yardımcı oldu. Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 414 oy kullanıldı. Seçimler sonucunda 154 oy alan 4/A sınıfından Ada Demir Okul Temsilcisi, 95 oy alan3/C sınıfından Sude Kara ise Okul Temsilcisi Yardımcısı oldu” dedi.
GKV Özel İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanlığına seçilen Ada Demir ve Başkan Yardımcılığına seçilen Sude Kara yaptıkları teşekkür konuşmalarında en iyi şekilde hizmet vermek için ellerinden gelenleri yaparak ve arkadaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin görevlerini liyakatiyle yapacaklarını belirterek seçim kampanyalarına verilen desteklerden dolayı teşekkür ettiler.
Kaynak: iha