Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gururla kutladıklarını belirtti.
Konukoğlu, yayımladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir kahramanlık destanı yazılarak kazanılan milli mücadele sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.
Cumhuriyetin ilanının siyasi bir devrim olduğunu, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunun kabul edildiğini vurgulayan Konukoğlu, Cumhuriyetin tüm değerleriyle birlikte sonsuza kadar yaşatılmasının herkesin ortak sorumluluğu olmasa gerektiğini bildirdi.
Konukoğlu, mesajında şunları kaydetti:
‘’Atatürk’ün ‘benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün simgesidir. Biz millet olarak birlik beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi korumalı, yaşatmalı ve yükseltmeliyiz. Gaziantepli işadamları olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılında ülkemizin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almasını sağlamak en büyük hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya, üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracat yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı günde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum, hemşerilerimin ve ülkemizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.’’
Kaynak: iha