Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, seçimli 4’üncü genel kurulu yapıldı. Yeni Kent Konseyi Başkanı Ticaret Odası Eski Başkanı Mehmet Aslan oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Meclis Salonu’nda yapılan Genel Kurula şehrin ileri gelenleri katıldı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığını; Abdulkadir Konukoğlu, Hülya Akkaya ve Hüseyin Büryani yaptı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan ve Mehmet Aslan’ın tek liste ile girdiği seçimde Kent Konseyinin Yürütme Kuruluna Adil Sani Konukoğlu, Eyüp Bartık, Ahmet Tiryakioğlu, Abdulkadir Çıkmaz, Cahit Nakıboğlu, Ömer Küsbeoğlu, M. Durdu Yetkinşekerci, Sıtkı Severoğlu, Masum Altınkaya, Necati Binici, Nuri Bay, Figen Akan, Taner Özdurak, İrfan Değirmenci, Hulusi Kalender ve M. Ali Eminoğlu seçildi.
Genel Kurul’un geçmiş yıllardaki faaliyet raporunu Necati Binici okudu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kent Konseyi Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata, kent konseyinin önemine dikkat çekerek, “Beşikten mezara kadar, bizim tüm hayatımızda, belediyenin yaptığı tüm hizmetler bizi ilgilendiriyor. Belediyeler kendi görev alanları içinde ne kadar iyi hizmet edebilirse, yaşam standardı da o kadar yüksek olur. Yasayla kurulmuş olan Kent Konseyi bir danışma kuruludur. Kentin her kesiminin temsil edildiği bir danışma kuruludur" dedi.
Belediye Başkanlığı’na geldiği günden sonra geçen 4 ay içerisinde yaptığı çalışmalara kısaca değinen Fatma Şahin ise ortak akılla yönetilmenin önemine dikkat çekti. Şahin, şu ifadeleri kullandı:
“Bütün şehirlerden farkımızı çok net bir şekilde görüyorum. Aslında bu kendiliğinden de olmuyor. Akşamdan, sabaha bu şehir oluşmuyor. Baktığınız zaman muhteşem bir medeniyet var. Bütün azınlıklarla komşuluk yapmış, kız almış, kız vermiş, alışveriş ve ticaret yapmış bir şehir var. Dolayısıyla bugün 5 organize sanayi bölgemiz var. Ticarette çok iyi bir konumdayız. Şehirde belediye başkanlığı yapmak hakikaten çok farklı. Çok heyecan verici bir iş, çok önemli bir iş insanların yaşamına çok hızlı dokunabiliyorsunuz. Sizlere ihtiyacımız var. Türkiye kendisini sosyal, laik, hukuk devleti olarak kendini tanımlıyor” diye konuştu.
Fıstık Araştırma’nın bulunduğu alanda yapılacak olan tabiat parkı ile alakalı olarak da bir açıklamada bulunan Şahin, “Bir ağacın, bir fıstığın zarar görmesi mümkün değildir. O ağaçlara, kesinlikle kimseyi dokundurtmam. Yalnızca tabiat parkına dönüştürüyoruz. İçindeki kalan lojmanları yıkıyoruz. Onlara 20 lojman kiraladık. Halkımızın rahat bir şekilde gelip yürüyeceği, ağaçların içerisinde çocukları ile birlikte olacağı tabiat ormanı, festival parkı yapacağız” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celal Doğan da yaptığı konuşmasında Gaziantep’in çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Bu şehirde sokaklar eksik ya da fazla yapılır, bunlar çok önemli değil. Biz Gaziantepliyiz, Gaziantep’in çıkarlarını, birlikte yaşama iklimini bozmamak için gayret sarf etmeliyiz. Göç alan bir şehiriz. Şu an da ummadığımız bir misafir bulunuyor. Onları bir süre de olsa geçici kabul edelim. Gaziantep’in ev sahipliği koşullarını, misafirperverliğini, sahiplenme arzularını, bütün inançlarına rağmen sosyolojileri farklı, kültürleri farklı inançları bizim gibi olsa da farklılıkları var. Bunları bu şehirde problemsiz geçiştirme yollarını bulmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha