Gaziantep Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Mehmet Demir, yürüttüğü görevinden istifa etti.
Gaziantep Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Mehmet Demir, yürüttüğü görevden istifa ettiğini basın açıklaması yaparak duyurdu. Mehmet Demir, özel sektörde yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi olarak çalışma kararını aldığını ancak AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı tarafından resmi bir davetin olması durumunda 2015 yılı içerisinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili olabileceğini kaydetti.
Yaklaşık 10 yıldır Gaziantep’te çalışan Demir, Mükellef Ulus Müdürlüğü, Vergi Uygulama Müdürlüğü, Takdir Komisyonu Başkanlığı, Vergi Denetmenleri Büro Başkanlığı ve Gaziantep Vergi Müfettişleri Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Basın toplantısında konuşan Gaziantep Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Mehmet Demir, siyasete atılması yönündeki söylentilere açıklık getirdi.
Siyasete girmesi yönünde AK Parti’ye yakın kimselerden talep olduğunu dile getiren Mehmet Demir, “Siyasete atılma yönünde kulislerde epeydir bu konu konuşuluyor. Bana da bu aralar bu konu çok soruldu. Biraz kısmet diyelim bu işe. Şimdilik kısmet diyelim. Eğer tabi ki düşünürsek. Kuvvetle ihtimal eğer olursa tabi AK Parti olur. Gaziantep’te AK Parti olur” ifadelerini kullandı.
‘Neden AK Parti’ sorusuna Demir, şu yanıtı verdi:
“Talep biraz da o cenaha yakın kesimlerden geldiği için. Yani diğer taraflardan belki de talep gelmiş olsaydı belki orayı da değerlendirirdik. Özellikle AK Parti olmasının çok bir şeyi yok. Talep daha çok o cenahtan geldiği için, daha doğrusu o cenaha yakın isimlerden geldiği için.”
Kendisinin AK Parti ile ilgili herhangi bir talebi olmadığını kaydeden Mehmet Demir, ‘Resmi teklif geldi mi’ sorusunu ise şöyle cevapladı:
“Teklif alma şimdi şöyle; burada karar verme mercii, pozisyonundaki insanlardan böyle bir teklif gelmedi. Bunu net bir şekilde söyleyeyim. Ama kulislerde, çeşitli ortamlarda bu konuşuldu, söylendi, edildi. Henüz karar aşamalarına da gelinmedi. Daha epey bir süre var. Kamu görevlileri için de 6 ay önceden işi bırakmak gerekiyor zaten. O yüzden süreç de konjonktür de buna biraz denk geldi.
Bu işlerin uzun süren kulis süreçleri var. Çeşitli yerlerde konuşulur, olgunlaşır. Bu olgunlaşma konusundan sonra bunun adı konulur. Benim zaten böyle bir talebim de olmadı. Bunu da ekstradan vurgulaya vurgulaya söyleyeyim.”
Kaynak: iha