‘Peygamber Sevdalıları Platformu’ adın altında toplanarak bir araya gelen grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’da ve Gazze’de yapmış olduğu zulmü protesto etti.
Balıklı Meydanı’nda bir araya gelen ‘Peygamber Sevdalıları Platformu’ üyeleri sloganlar atarak İsrail devletinin zulmünü kınadı. Grup adına konuşan Mehmet Faik Doğan, İsrail’in yaptığı zulümlerin artık katliama dönüştüğünü söyledi. Doğan, şöyle konuştu:
“İsrail, son Gazze saldırılarında büyük bir kısmı kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin masum müslümanı şehit etmiş, 10 bin kadar müslümanı da yaralamıştır.Geçtiğimiz günlerde terör devleti İsrail’in eli kanlı askerleri tarafından kıble mescidine yönelik kirli bir saldırı gerçekleştirilmiştir. İslam ümmetinin ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa içerisinde bulunan kıble mescidinin içerisine kanlı postallarıyla giren terör şebekesinin askerleri, Kuran-ı Kerim mushaflarını yerlere atıp mescidin içerisindeki mihraba zarar vermişlerdir”
Yapılan saldırılar ile İslam ümmetinin nabzının yoklanmaya çalışıldığını ileri süren Doğan, “Tedrici olarak İslam düşmanları tarafından müslümanların kutsal değerlerine yönelik yapılan saldırılar belirli bir plan dahilinde gerçekleşiyor. Adeta bu saldırılar ile İslam ümmetinin nabzı yoklanmaktadır. Bu çirkef ile İslamın kutsalları yok sayılmaktadır. Terör şebekesi İsrail şunu unutmamalıdır ki şayet müslümanlar üçüncü intifada ile tekrar ayaklanırsa babası ABD bile onu kurtaramayacaktır” dedi.
Basın açıklamasında bulunan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: iha