Royal Halı, ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş standarda uygun olarak üretildiğini gösteren ISO 9001 ve müşteri memnuniyetini uluslararası standartlara uygun olarak sağladığını gösteren ISO 10002 belgeleri almaya hak kazandı.
ISO 9001 ve ISO 10002 belgelerinin verilmesi için Royal Halı Fabrikası’nda tören düzenlendi. Belgeler, TUV Rheinland Türkiye Genel Müdürü Bernd Hagen tarafından Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve Royal Halı Genel Müdürü Cihan Dağcı’ya verildi. Törene; TUV Rheinland Türkiye yetkilileri, Royal Halı üst düzey yönetim kadrosu ve çalışanlar katıldı.
Tören sonrası açıklamada bulunan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, ‘kalite’ kelimesinin Royal Halı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Nakıboğlu, Royal Halı ürünlerinin yurtiçinde 232 showroom, yurtdışında da 30’a yakın ülkedeki 650’den fazla noktasında satışa sunulduğunu dile getirdi.
Taner Nakıboğlu, şunları söyledi:
“Kalite sistemleri ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemin bir sonucu olarak 1 yıllık bir çalışma sonucunda İSO 9001 ve İSO 10002 müşteri yönetim sistemleriyle ilgili belgelerimizi almış bulunuyoruz. Bunu da uluslararası üne sahip bir firma tarafından denetim sonucunda verilmiş olması bizleri çok mutlu etti. İnşallah bu konudaki kalite ve müşteri memnuniyeti konusundaki çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”
Tören sonrası açıklamada bulunan TUV Rheinland Yönetim Sistemleri Belgelendirme Bölüm Müdürü Nevin Eren ise şöyle konuştu:
“Bugün Royal Halı’ya bir ödül töreni için geldik. Kendilerinin çok uzun zamandan beri çalıştıkları bir proje vardı. İSO 9001 kalite yönetim sistemini ve İSO 10002 müşteri şikayetlerinin ele alınması standartlarına göre uzun süredir bir çalışma yürütüyorlardı. Biz de TUV Rheinland olarak denetimlerini yaptık. Başarıyla geçtiler. Bu gün de buraya TUV Rheinland Türkiye Genel Müdürü Bernd Hagen ile kendilerine törenle bu belgeyi teslim etmek istedik. Çünkü çok zor bir süreçti ama akabinde başarıyla geçtiler. Biz de onların başarılarına tanık olmaktan son derece mutluyuz.”
Etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standart olan ISO 9001 belgesi ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini, ISO 10002 belgesi ise müşteri memnuniyetini uluslararası standartlara uygun olarak sağlandığını gösteriyor.
Kaynak: iha