Şahinbey Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmaları gezen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yapılan çalışmalar ve projelere hayran kaldığını ifade etti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) işbirliğiyle 6-7 Kasım tarihlerinde ‘Türkiye İnovasyonla Geleceğe Koşuyor’ sloganıyla düzenlenen ‘‘Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep’’ etkinliği için Gaziantep’e gelen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları gezdi.
Gezi kapsamında Özdemir Bey Caddesi, Tutluk yolu, Sanayi sitesi, Mavikent, Yeşilvadi ve Şehreküstü Konutları gibi yerler gezildi ve buradaki çalışmalar tanıtıldı. Bu projelerden ve çalışmalardan çok etkilenen Büyükekşi, bu projelerde emeği geçen başta Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür dileklerini iletti.
BÜYÜKEKŞİ: ‘’BİR GAZİANTEPLİ OLARAK ÇALIŞMALARDAN GURUR DUYDUM’’
Yapılan çalışmaların büyük bir emeğin ürünü olduğunu belirten Büyükekşi, ‘’Sayın Başkan Tahmazoğlu, yaptığı projeleri ve eserleri bizlere gösterdi. Gerçekten çok güzel şeyler yapmış Sayın Başkan ve bunları çok beğendim. Yeşilvadi’deki park, Türkiye’nin en büyük parkı olması nedeniyle beni etkiledi. Gaziantep, Türkiye’nin gerek büyüklük ve gerekse ihracat yönünden 6’ncı büyük şehri olması bizim için çok önemli. Ama gecekondulaşmadan dolayı bir türlü hak ettiği güzelliğe erişemedi. Buna karşılık Sayın Başkanın Sanat Okulu’ndan Şıhcan bölgesine kadar yaptığı kentsel dönüşüm, 5 bin kadar evin yıkılması ve daha binlerce kentsel dönüşüme girecek alanın olması çok büyük bir başarıdır. Şehrin içerisinde Şehreküstü’de gördüğümüz Şıh Camisi, özellikle merkezdeki dükkanların yeniden tamir edilmesi, tarihi dokunun da bu şekilde korunması büyük bir özverinin sonucu olsa gerek. Ayrıca sosyal konutların piyasadaki konutlarla kıyaslanamayacak kadar uygun bir fiyatla ihtiyaç sahiplerine 10 yıl vadeyle verilmesi hatırı sayılır ve gerçekten takdir edilecek, teşekkür edilecek bir proje. Bundan sonra da inşallah bu çarpık yapılaşmanın sonu alınır. Türkiye’de insanların refah seviyesi yükseldikçe, insanımız daha güzel imkanlara layık oluyor. Bu çarpık yapılaşma ülkemizde sosyal olarak sıkıntılara yol açıyor ve toplumu olumsuz etkiliyor. Şehrin birçok bölgesinde ve parkların içerisinde çok güzel sosyal donatılar yapılmış. Bunlar Türkiye’ye ve Gaziantep’e layık olabilecek büyük çalışmalar ve projeler. Sayın Başkanımız gibi çalışkan ve dört dörtlük çalışan yöneticilerimiz olduğu sürece bu gibi çalışmalar ve projelerin devamı gelecektir. Bütün bu çalışmalardan etkilendim. Hem de bir Gaziantepli olarak gurur duydum. Kendisine yaptığı bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Hem bu işleri hem de bundan sonraki işler yapmak için Allah gücünü, kuvvetini arttırsın’’ dedi.
Kaynak: iha