Şehitkamil Belediyesi Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) işbirliği içerisinde, Sosyal Tesislerde eğitim gören hanımlara yönelik, “Kadın Hastalıkları ve Erken Teşhis” konulu eğitim semineri düzenledi.
"BU TÜR SEMİNERLER BİZLER AÇISINDAN OLUMLU GEÇİYOR"
Şehitkamil Belediyesi Şirinevler Sosyal Tesisinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Pratisyen Dr. Bengi Besnili, tarafından slayt eşliğinde, kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı. Meme, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerinde hayat kurtarıcı olan erken teşhisin önemine dikkat çekilen seminerde, Pratisyen Dr. Bengi Besnili, kanser hastalıklarının tespiti ve tedavisi için kursiyerlere önemli bilgiler verdi. Pratisyen Dr. Bengi Besnili, KETEM’in amacının tanımlanmış risk gruplarına yönelik oluşturulan tarama programları standartları ile kanserlere erken dönemde tanı konulması ve gerekli birimlere sevki yapılarak tıbbi, ruhsal ve sosyal yönlendirmeyi amaçladığını söyledi.
Seminer katılan kursiyerler, bu tür seminerlerin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, “Şehitkamil Belediyemizin bu tür seminerler düzenlemesinden gayet memnunuz. Bugünde Kadın Hastalıkları ve Erken Teşhis konusunda seminer verildi. Pratisyen doktorumuz tarafından, rahim ağzı kanseri, göğüs kanseri, bağırsak kanseriyle ilgili önemli eğitimler verdi. Bu tür seminerlerin bizler açısından olumlu geçtiğini düşünüyoruz” dediler.
Kaynak: iha