Yeşilsu meydanında Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl temsilciliği üyeleri biraraya gelerek yaşanan olayı protesto etti. Memur maaşlarına ek zam isteyen Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl temsilciliği yüzde 12 zam istedi.
Toplanan grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcilisi ve Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde geçtiğimiz gün şehit edilen 3 şehidimizi anarak konuşmasına başladı. Avan, “Ne yazık ki bugün, evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız Devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde memurların masada yüz üstü bırakıldığını ifade eden Bekir Avan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik.”
Hakim ve savcıların, bilim adamlarının maaşlarının yükseltilmesini olumlu karşıladıklarını belirten Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcilisi ve Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Bize toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenler, toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına Bin 155 TL, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yapılmasına karar verdiler.
Hakim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Akademisyenlerimizin yıllardır ihmal edildiğini her zaman söyledik. Yapılacak zamdan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 ek zam istiyoruz” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan gurup sessiz bir şekilde dağıldı.
Kaynak: iha