Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için ekonomide kadın girişimcilere daha fazla yer verilmesi gerektiğini söyledi.
Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD), Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve GSO desteğiyle ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 25 kadın girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.
Törende konuşan Ünverdi, Türkiye’nin ve Gaziantep’in ihracatında kadınların önemli yeri olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünde ülke olarak 500 milyar dolar, Gaziantep olarak da 30 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için güç birliği yapmak zorundayız. Bunu şu aşamada yapamıyoruz ama bunu elbirliği ile başarmamız gerekiyor. İş gücü rakamlarına baktığımız zaman kadın çalışanlarımızın katılımı çok az. Bu rakamları daha yukarılara çıkartmak için ortak hareket etmeliyiz. Kadın girişimcilerin ekonomide ağırlığı kaçınılmazdır. Bu anlamda GÜKAD’ın düzenlediği bu eğitim son derece anlamlıdır. Emeği geçenleri tebrik ediyor ve tüm sertifika alanlara başarılar diliyorum” dedi.
Geleceğin Üretken Kadınları Derneği (GÜKAD) Başkanı Arzu Yılmazkaya da ülke ve kent ekonomisine daha fazla kadın elinin değmesini sağlamak amacıyla, yoğun gayret göstereceklerini belirterek, “Türkiye genelinde işini kuran girişimcilerin oranını yüzde 10’dan yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Doğru stratejiyle bu hedefi başaracağımızı biliyoruz. İşini kurmaya hazır, iş tecrübesi ve bilgisi olan, işiyle ilgili pazar araştırması yapmış ve ana finansmana sahip kadınlarımıza girişimcilik eğitimini vererek, 2014-2015 yılları arasında 25 kadınımızı daha iş dünyasına kazandıracağız” diye konuştu.
Kadın girişimcilere KOSGEB tarafından önemli destekler verildiğini kaydeden Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Gökhan Doğan ise kadınların iş dünyasında aktif olarak bulunması gerektiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Türkiye’de her zaman kadınlara destek olunduğunu kaydederek, ”Büyüyen Türkiye için ekonomimizin de büyümesi gerekmektedir. Türkiye, her geçen gün üretimini arttıran ve ihracatta önemli başarılara imza atan ülkedir. Elbette Gaziantep, Türkiye’nin önemli ihracat şehirlerinden biridir. Ben, siz kadın girişimcilerimizin ekonomiye önemli katkılar sağlamasını ümit ediyorum. Şu anda KOSGEB tarafından sağlanan desteklerden faydalanmanız yararınızadır. Büyüyen Türkiye’de sizlerin de gayretinin bulunması, ülkemiz adına önemlidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 25 kadına, sertifikaları protokol üyeleri ve dernek yöneticileri tarafından takdim edildi.
Kaynak: iha