Sakarya Karasu Belediyesi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Avea, Turkcell ve Vodafone'a ait baz istasyonlarını devre dışı bıraktı. GSM şirketleri iletişimin kesilmesi üzerine birbiri ardına açıklama yaparak uygulamanın hiçbir yargı kararı olmadan yapıldığını belirttiler.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilememesi, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak kurulması gerektiğini söyleyip, "Kamu yararı ile biz bu işi yapıyoruz. "Haberleşme özgürlüğünü sağlıyoruz" demek kanun hükümlerine aykırı davranmayı gerektirmemektedir. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamamıza, uyarı yazıları yollamamıza rağmen GSM operatörleri belediyemiz ile iletişime geçmemiştir. Kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam etmişlerdir. Belediyemiz kanunları uygulamaktadır, uygulamaya devam edecektir" dedi.

Yaklaşık 60 bin nüfuslu Karasu'da GSM vericilerinin kesilmesiyle 20 yıl önce olduğu gibi sabit telefonlarla iletişim sağlanmaya başlandı. Bu arada ilçede sosyal medya üzerinden belediyenin GSM vericilerini devre dışı bırakması üzerine Karasu Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na haberleşme özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle dilekçeler verilmesi için çağrılarda bulunuldu.


Editör: TE Bilişim