MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, turizmci Deniz Anapa'nın dört köpeği işletmeciliğini yaptığı otelin önünde, kimliği belirsiz kişi ve kişilerce zehirlenerek telef edildi. Köpeklerinin telef edildiği haberini İstanbul'da alan Anapa, sinir krizi geçirip, hastaneye kaldırıldı.
Galatasaraylı eski yönetici ve işadamı Turgay Kıran'ın sahibi olduğu Bodrum, Yalıkavak Mahallesi, Plaj Caddesi'ndeki 'La Maison' butik otelin işletmeceliğini yapan Deniz Anapa'nın Labrador cinsi 1 yaşındaki 'Karaçiçeğim', 4 yaşındaki çoban köpeği 'Gülenyüz', melez olan 6 aylık 'Body' ve 1 yaşındaki 'Beyaz' isimli dört kepeği dün akşam yere yatıp, kusmaya başladı. Köpeklerin zehirlendiği fark eden otel müdürü Sezer Atlı ve aşçı Süleyman Akar, veteriner çağrıp, bir yandan da diğer otel personeliyle köpeklere ilk müdahaleyi yaptı. Ancak, tüm çabalara rağmen acı içinde kıvranan dört köpek 10 dakika içinde telef oldu.
Personelin haber vermesiyle köpeklerininin öldürüldüğünü İstanbul'da öğrenen Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu eski Başkanı, turizmci Deniz Anapa, şoke oldu. Sinir kirizi geçiren Anapa, bir özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Otelinin işletmeciliğini yapan Anapa'yı yalnız bırakmayan işadamı Turgay Kıran, Bodrum'da polis ve belediye zabıta ekiplerini arayıp durumu bildirdi. Polis ve zabıta ekipleri, köpekleri zehirleyen kişinin bulunması için çalışma başlattı. Köpeklerden biri incelenmek üzere İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi.
"CEZASIZ KALMAMALI"
İşadamı Turgay Kıran, "Deniz Hanım ve personelinin çocukları gibi baktığı dört köpeği birden zehirleyecek kadar gözü dönmüş katillerin bulunması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yaz aylarında otel müşterilerinin sevgilisi haline gelen ve bizlerle birlikte yaşayan köpeklerimizi öldürenler cezasız kalmamalı. Deniz Hanım, durumu öğrenince çok kötü oldu. Şu an hastanede tedavi altına alındı" dedi.
Zehirlenerek köpeklere ilk müdahaleyi yapan aşçı Süleyman Akar ise "Köpeklerin kimseye bir zararı yoktu. Tam aksine hem turistler hem komşular tarafından çok sevilirlerdi. Kısa süre içerinde, gözümüzün önünde acı içerisinde ölmeleri canımızı acıttı. Kıymanın içerisine tarım ilacı koyarak telef edildiklerinden şüpheleniyoruz. Olay anında hemen veterineri çağırdık ama yapılan tüm müdahalelere rağmen köpeklerimiz öldü. Otopside durum ortaya çıkacaktır. Bunu yapan insan olamaz" dedi.
Polis, köpeklerin zehirlenerek telef edilmesiyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha