Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da bedensel engelli 61 yaşındaki Celal Şengül, kalacak yeri olmadığı için temizlediği Gülabiyey Camisi tuvaletinin deposunda yatıp kalkıyor.
Merkez Gülabibey Mahallesi'nde, Zeynep-Seydo çiftinin üç erkek çocuğundan birisi olan Celal Şengül, 7 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrası sol bacağını diz kapağının altından kaybetti. Anne ve babası hayatta olmayan ve hiç evlenmeyen Celal Şengül, 3 ayda bir 800 lira engelli maaşı alıyor. Geçim sıkıntısı çeken ve bu nedenle ev kiralayamayan Şengül, Gülabibey Camisi'ne ait tuvaletlerin bulunduğu depoda kalıyor. Yaklaşık 5 metrekarelik alanda hayatını sürdüren Şengül, cami tuvaletlerinin temizliğini de yapıyor. Cemaat tarafından kullanılan tuvaletten kişi başına 50 kuruş alan Şengül, 10- 15 lira kazanç elde ettiğini söyledi. Celal Şengül, "Babamı 20, annemi 4 yıl önce kaybettim. Sıcak bir yuvaya sahip olmanın hayalini yaşıyorum. Oturacağım bir ev olsun yeter bana. Annem öldükten sonra tuvaletin yanındaki depoya yerleştim. Kimsem yok. Devletten Allah razı olsun maaş bağlamış onunla idare ediyorum. Bacağımda protez var. Sandığım var, müşteri olursa ayakkabı boyacılığı da yapıyorum. Tuvaletlerin, bahçenin temizliğini yapıyorum " diye konuştu.
Gülabibey Mahallesi Muhtarı Erdal Aşut da "Celal Şengül kalacak yeri olmadığı için cami tuvaletinde temizlik malzemelerinin konulduğu depoda kalıyor. Mağdur ve kira ödeyecek durumu yok" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha